Işıklar Holding bünyesinde faaliyet gösteren Çemaş Döküm, yeni robot yatırımı için Eriş Makina ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

ABB ROBOTLARINI VE ÖLÇÜM ROBOTUNU İÇERİYOR

Kırşehir merkezli firma, gerçekleştirdiği yüksek teknoloji CNC merkezi yatırımı kapsamında 2022 yılının ilk çeyreğinde devreye almayı planladığı CNC tezgahlardan dört adedinin tamamen robotlarla çalışması için Eriş Makina ile el sıkıştı. İmzalanan sözleşme, iki adet ABB robotu ve ölçüm robotunu da içeren otomasyon işlemini kapsıyor.

Firma tezgah yatırımında da Japon Okuma ile 13 adet CNC tezgah alımı için sözleşme imzalamıştı.

ANLAŞMANIN DETAYLARINDA NELER VAR?

Çemaş tarafından konuyla ilgili olarak Kamuyu Aydınlat Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE'DE ROBOTİK YÜKSELİŞ TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE'DE ROBOTİK YÜKSELİŞ

“01.03.2021 tarihinde KAP' ta yayınladığımız Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanımına İlişkin Raporda yer alan yatırımlardan "Yüksek Teknoloji CNC İşleme Merkezi" yatırımı kapsamında yer alan CNC tezgahlarında kullanılmak üzere, "Robot Uygulama ve Özel Makine İşinin" yapılması için ERİŞ Makine CNC Takım Tezgahları ve Robot Uygulama San. Ve Tic. Ltd. Şti. ile 195.000€ karşılığında anlaşmaya varılmıştır.” 

Firma; otomotiv, beyaz eşya, makina, çimento, madencilik ve diğer sanayi kolları için gri ve sfero döküm parça üretmesinin yanı sıra talaşlı imalat yatırımıyla da parça tedarik edebiliyor.