Endüstri 4.0 çalışmalarına hızla devam eden Anadolu Isuzu, bu kapsamda Gantry Robot yatırımı yaptı ve üretim süreçlerine yenilik getiren “Robotik Kaynak ve Plazma Kesim Paketi”ni geliştirdi.

OTOBÜSLERİN BİRLEŞTİRİLMESİ VE PROFİL KESİMDE FAYDALANILACAK

Firmanın otobüs gövde hatlarında yatırımını yaptığı 6 eksenli gantry tipi endüstriyel robot sayesinde araç gövde kesme ve kaynak işlemleri daha verimli ve yüksek kalitede gerçekleştiriliyor.

Söz konusu sistem, otobüs karoseri hattında otobüs modellerinin kaynakla birleştirilmesi ve profil kesim operasyonlarında kullanılacak.

Sistemin içerisinde altı eksen endüstriyel robotun yanı sıra GR serisi çift istasyon gantry, kaynak paketi, plazma kesim ünitesi, otomatik tel kesme ve torç temizleme ünitesi ve diğer robot ekipmanları bulunuyor.

“STRATEJİMİZDE; DİJİTALLEŞME VE ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VAR”

Yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, inovasyonu ve teknolojik yenilikleri, ürün ve hizmetlerine entegre etmek üzerine yoğunlaştıklarını kaydetti.

Arıkan, dijitalleşmeyi, akıllı ürünleri ve elektrikli araçlara geçişi temel stratejik yönelimleri olarak kabul ettiklerini, bu doğrultuda geleceğe yönelik çok yönlü yatırımlar ve yapılanmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. 

“ÜRETİMDE DAHA YÜKSEK KALİTELİ BİR NOKTAYA ULAŞACAĞIZ”

Kamyon ve otobüs fabrikaları için mevcut IM (Isuzu Monozukiri) üstün üretim ve kalite yönetim sertifikasını bir kez daha almaya hak kazandıklarını belirten Arıkan, kamyon grubunda Avrupa'da tek ve otobüs alanında dünyada tek IM sertifikalı tesisi olma özelliğine sahip olduklarına dikkat çekti.

Arıkan, “Ar-Ge'deki yetkinliğimiz ve Sanayi 4.0 çalışmalarımız kapsamında hayata geçirdiğimiz ‘Robotik Kaynak ve Plazma Kesim Paketi’ ile üretimde daha verimli ve daha yüksek kaliteli bir noktaya ulaşacağız.” diyerek sözlerini tamamladı. (AA)