Endüstri 4.0 çözümlerini üretim hatlarına entegre etmek amacıyla önemli bir adım atan Korozo Ambalaj, 2016 yılında üretime başlayan Çorlu Fabrikası’nda robot yatırımı yaparak yeni bir Rulo Paletleme Sistemi devreye aldı.

Ruloyu konveyör bandına yerleştirme, boyut kontrolü ve ağırlıklandırma, etiketleme, paketleme ve paletleme dahil olmak üzere paletleme işlemini otomatikleştiren firma, bu yatırımla birlikte önemli avantajlar da elde etti.

Sistem, ergonomik yaralanma risklerini kralbet ortadan kaldırarak firmanın iş güvenliği standartlarını yükseltmesine destek olmasının yanı sıra izlenebilirliği arttırıyor ve hata oranlarını minimize ediyor.

Konuyla ilgili firmadan yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz yıl yaklaşık 21 bin ton ambalaj üretimi gerçekleştirdik ve Endüstri 4.0 ile uyumlu yeni makina ve ileri teknoloji ekipmanlara yaptığımız yatırım, daha fazla büyümemizi destekleyecek ve artan müşteri talebini karşılamamıza imkan sağlayacak. Halihazırda 400 çalışanımızla iş yaratmaya devam etmekten gurur duyuyor ve devam eden inovasyon ve genişlememizle birlikte Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyoruz.” denildi.

YÜZDE 88’İNİ İHRAÇ EDİYOR

Türkiye esnek ambalaj sektörünün gelişimine öncülük eden ve 1973 yılında kurulan Korozo Ambalaj, bugün dokuz fabrikasında gıda, gıda dışı, temizlik ve ev dışı tüketim alanlarında üretim gerçekleştiriyor. 

Yıllık 123.000 tonun üzerinde ambalaj üretimi kapasitesi bulunan ve 2017 yılında Actera Group ile hissedarlık anlaşması imzalayan firma, üretiminin yüzde 88’ini ihraç ediyor. 

Korozo Ambalaj, ilk olarak İstanbul Esenyurt fabrikasında streç üretiminde endüstriyel robotla tanışmıştı.