FMCG sektörünün Özbekistan gibi Türki Cumhuriyetlerde hızla gelişmekte olan bir pazar olduğunu kaydeden RobenteX Teknik Satış Mühendisi Cansu Ayça Ortakçı, katılacakları AGRO-PACK Özbekistan 2021 Fuarı’nda robotik paketleme ve paletleme deneyimlerini paylaşmak için sabırsızlandıklarını ifade ediyor.

RobenteX Teknik Satış Mühendisi Cansu Ayça Ortakçı, 10-12 Haziran 2021 tarihleri arasında Taşkent’te düzenlenecek fuara katılım amaçlarını ve beklentilerini ST Endüstri Medya'ya anlattı.

Cansu Hanım, RobenteX olarak fuara hangi amaca yönelik katılma ihtiyacı duydunuz? Bu fuarı tercih etme nedeniniz nedir? 

RobenteX, robotik otomasyon ve üretim sistemleri alanında yenilikçi mühendislik çözümleri sunmak üzere kurulmuştur. En çok çalışma yürüttüğümüz alanlardan biri de FMCG (Hızlı Tüketim Ürünleri) sektörleridir. FMCG alanında; kutu, çuval, varil, cam şişe, bidon gibi birçok ambalaj türü için robotik paketleme ve paletleme sistemleri yapıyoruz. AGRO-PACK Özbekistan 2021; uluslararası bir ambalaj ve gıda teknolojileri fuarıdır. Bu nedenle sektörel olarak bizimle fazlasıyla örtüşmektedir. Özbekistan gibi Türki Cumhuriyetlerde hızla gelişmekte olan bir pazar olduğunu düşünüyoruz ve AGRO-PACK Özbekistan 2021 Fuarı’na ilgimiz yoğun.

Fuarda neler sergileyeceksiniz? Robotlu bir uygulamanızın demo gösterimini yapacak mısınız? 

Fuarda, gerçek bir çalışan sistem demosu yapmak istiyorduk, fakat pandemi koşullarında nakliye ve kurulum konusunda çeşitli sorunlarla karşılaştığımız için bir sonraki fuara ertelemek zorunda kaldık. Bunun yerine bitirdiğimiz projelerimizden görseller ve yerinde çekilmiş videolar ile etkili bir sunum yapmayı planlıyoruz. Ayrıca sizler de tüm videolarımızı, Youtube kanalımız ve internet sitemizden izleyebilirsiniz.

Fuarda özellikle hedef kitleniz hangi sektör ve alanlar olacak? Pandemi nedeniyle Türkiye’de ve dünyada birçok fuar ertelendi ya da dijital platformlara taşındı. Bu bağlamda nasıl bir ilgi ve talep bekliyorsunuz?

Fuarda ağırlıklı olarak hedeflediğimiz sektörler; gıda, kişisel bakım, ev temizlik ve kozmetiğidir. Bu sektörlerde, tamamladığımız ve hala üzerinde çalıştığımız birçok uluslararası projemiz bulunmaktadır. Gelişmekte olan bu yeni pazarda, tecrübelerimizi paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Pandemi nedeniyle tüm dünyada yeni bir düzen kurulmakta ve fuarlar gibi birçok iş dijital platformlara taşınmaktadır. Fakat biz gerekli önlemler alındığı takdirde, fuara fiilen katılımın daha etkili olacağına inanıyoruz. AGRO-PACK Özbekistan 2021 için, katılımcı kontenjanlarının tamamıyla dolduğunu biliyoruz ve ilginin yoğun olacağına inanıyoruz.

Önümüzdeki dönemlerde RobenteX’in fuar katılımları devam edecek mi? Bu konudaki planlarınızı öğrenebilir miyiz?

RobenteX olarak her zaman sektördeki gelişmeleri yakından takip etmek ve iletişim ağlarımıza yenilerini katmak önceliklerimizdendir. Fuarlar bu alanda etkili gelişim sağlamakta. Bu nedenle önümüzdeki dönemde yapılacak fuarları yakından takip ediyor olacağız.

Gelecek dönem hedef ve beklentileriniz nelerdir?

İçinde bulunduğumuz ve artık sonuna yaklaştığımızı umduğumuz pandemi sürecinin, üretim alanlarında, köklü değişikliklere neden olacağını düşünüyoruz. Şirket olarak, şartlar ne olursa olsun, büyüme stratejisiyle hareket ediyoruz. Günün şartlarına uyum sağlayarak ve geleceğe yönelik doğru öngörüler yaparak bu hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz.