Universal Robots, yeni piyasaya sürdüğü e-Series’in UR16e modeliyle otomasyonu daha da hızlandırıyor.

İnsanla iş birliğine dayalı kolaboratif robotları ile tüm sektörlere çözüm sağlayan ve otomasyonu herkes için erişilebilir hale getiren Universal Robots, geniş bir uygulama yelpazesindeki ağır görevler için ürettiği e-Series’in yeni modeli UR16e ile otomasyonu daha hızlı ve kolay hale getiriyor.

Taşıma kapasitesi 16 kg olan UR16e, ağır parçaların ve ürünlerin kaldırılması, taşınması, maliyetlerin düşürülmesi ve duruş sürelerinin azaltılması ile ilgili ergonomik ve verimlilik zorluklarını ortadan kaldırıyor.

"DAHA FAZLA İMKAN SUNUYOR"

UR16e’ye ilişkin konuşan Universal Robots Başkanı Jürgen von Hollen, “Bugünün belirsiz ekonomik ikliminde üreticilerin rekabet gücünü korumak için esnek çözümlere bakmaları gerekiyor. UR16e ile ağır görevlerin güvenli ve verimli bir şekilde üstesinden gelebilecek bir robot ihtiyacını karşılıyoruz. Bu lansman, ürün portföyümüzün çok yönlülüğünü önemli ölçüde artırıyor ve üreticilere üretim performansını iyileştirmek, potansiyel işgücü sorunlarını ortadan kaldırmak ve uygulamaları genişletmek için daha fazla imkan sunuyor” diye belirtti. 

UR16e’DEN HIZLI YATIRIM GERİ DÖNÜŞÜ

UR16e, yüksek taşıma yükünü 900 mm'lik bir erişimle birleştiriyor ve +/- 0,05 mm tekrarlanabilirlik sunuyor.

UR16e, çok parçalı taşıma ve CNC tezgah uygulamaları için hassasiyetten ödün vermeden otomasyon yapabilmek için ideal bir çözüm sağlıyor.

Firmanın diğer e-Serisi modellerinde olduğu gibi UR16e de yerleşik kuvvet algılaması, özelleştirilebilir durma süresi ve mesafesi, yapılandırılabilir 17 emniyet fonksiyonu ve sezgisel bir programlama akışı içeriyor ve hızlı yatırım geri dönüşü sağlıyor.

İLK KEZ ŞANGAY'DA SERGİLENECEK

UR16e, en zorlu uyumluluk yönetmeliklerini ve güvenlik standartlarını karşılıyor. Pahalı, karmaşık ve tehlikeli olan geleneksel otomasyon çözümlerinden farklı olarak sezgisel programlama, üretim hatlarında veya iş akışlarında sıfır kesinti ile üreticinin ihtiyacı olan uygulamada otomasyon çözümünü hızlandırıyor.

Söz konusu cobot'un gücü ve gelişmiş özellikleri ilk kez Şangay'da (17-21 Eylül 2019) ve ardından Las Vegas'taki Pack Expo'nun (23-25 Eylül 2019) düzenlendiği Çin Uluslararası Endüstri Fuarı'nda ilk kez canlı olarak sergilenecek.