A.C.T. Otomotiv, otomotiv ana ve yan sanayide son dönemde özellikle somun ve cıvata kaynaklarında insansız robotlu kaynak hücrelerine odaklandı.

“NAVI İLE PROSESİ OPERATÖRDEN BAĞIMSIZLAŞTIRIYORUZ”

A.C.T. Otomotiv Mühendislik’in Genel Müdürü Kemal Aydın söz konusu çalışmalarına ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Bu hücrelerde, robotla parça taşıma, otomatik somun-cıvata besleme ve otomatik olarak somun ve cıvatanın uygunluğunu kontrol eden NAVI sistemi ile hücreler kurup, prosesi operatörden bağımsız hale getiriyoruz.”

Aydın, böylece somun ve cıvata kaynak prosesinde yaşanan hatalı somun cıvata kaynağı, somun cıvata kopması ve benzeri kalite problemlerini ortadan kaldırdıklarını söyledi.

DENGENSHA’NIN ÜRÜNLERİNİ TEDARİK EDİYOR 

Robotik anlamda imal ettikleri özel makinalarda taşıma amaçlı (pick&place) robotlarla çalışmalar yaptıklarını kaydeden Aydın, ek olarak punta kaynak robotları için Japon Dengensha kaynak penselerinin satış ve servisini sağladıklarını dile getirdi.

Bursa merkezli A.C.T. Otomotiv Mühendislik, nitelikli ekibiyle otomotiv sektörüne otomasyonlu montaj hatları, özel makina ve ekipmanlar, kontrol fikstürleri, kaynak jigleri konularında tasarım, mühendislik ve imalat hizmeti veriyor.