ACS Otomasyon, distribütörlüğünü gerçekleştirdiği KASSOW Cobot ile otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın montaj hattında iki operatörün yaptığı montaj işlemini 1 adet KR850 cobotu ile başarılı bir şekilde devreye alarak operatörden tasarruf sağlanmasına imkan verdi. 

ÜRÜ GAMINDA 6 FARKLI MODEL BULUNUYOR

İnsan etkileşimli işbirlikçi robot modellerin üretimini gerçekleştiren Kassow Robots’un distribütörlüğünü üstlenen ACS Otomasyon, Endüstri 4.0 ile birlikte daha fazla önem kazanarak yaygın kullanım alanlarında insanlarla birlikte aynı ortamda güvenle çalışabilen kolaboratif robotlara dikkat çekiyor.

Gıda, paketleme, otomotiv, demir-çelik, kağıt, kimya, mobilya gibi birçok sektöre hizmet veren, anahtar teslimi robotik projelerini başta paketleme olmak üzere, otomotiv ve metal mobilya sektörlerinde gerçekleştiren firma, 2020 yılında dünyada 7 eksenli ilk ve tek olma özelliğine sahip endüstriyel robot ürünleri üreticisi Kassow Robots markasının Türkiye resmi distribütörlüğünü aldı. 

Danimarka merkezli markanın ürünlerini, kendi mühendislik yetenekleriyle birleştirerek Türkiye sanayisine çözümler sunan şirketin ürün yelpazesinde 6 farklı cobot modeli bulunuyor.

“KOBİ’LERE UYGUN MALİYETLİ VE BAĞIMSIZ BİR OTOMASYON SUNUYOR”

ACS Otomasyon Kurucu Ortağı ve İş Geliştirme Müdürü Engin Genç, Danimarka’nın Kopenhang şehrinde kurulan Kassow Robots’un endüstriyel uygulamalar için benzersiz ve verimli 7 eksenli hafif işbirlikçi robotlar geliştirmekte ve üretmekte olan bir cobot üreticisi olduğu bilgisini verdi.

Firmanın ürünlerinin “Güçlü, Hızlı, Basit” sloganıyla hız ve güç sunduğunu, aynı zamanda en uzun erişim mesafesiyle ön plana çıktığını aktaran Genç, kolaboratif robotların kullanıcı dostu olması hasebiyle işletmelere daha fazla esneklik sağlayarak bünyesinde robotik uzmanı olmayan KOBİ’lerin karmaşık otomasyon ve programlamayı, uygun maliyetli ve bağımsız bir şekilde gerçekleştirmelerine imkan sağladığının altını çizdi.

“7 EKSEN OLMASI ESNEKLİĞİ ARTIRIYOR”

Engin Genç, cobot üreticisinin benzerlerine göre ayrışmasını sağlayan özelliğini şu şekilde açıkladı: 

“Kassow Robots’u özel yapan detayı; portföylerinde yalnızca 6 eksen modeller bulunan diğer cobot üreticilerinin aksine, 7 tam kontrollü eksene sahip robotlar üretiyor olmasıdır. Bu 7 eksen, robot kollarının gerçek bir insan kolunu çok daha iyi taklit etmesi sebebiyle kullanıcılarına daha fazla esneklik sağlamaktadır.”

YENİ MODEL EKLENDİ, HABERLEŞME PROTOKOLLERİ ÇEŞİTLENDİ

Firmanın 5-18kg yük taşıma kapasitesi ve 850-1800mm erişim mesafesi bulunan ve 5 modelden oluşan cobot ürün yelpazesine geçen yıl itibariyle yeni bir modelin eklendiği bilgisini paylaşan Genç, söz konusu yeni modelle birlikte haberleşme mimarisine bir opsiyonun daha dahil edildiğini söyledi.

Genç, “2021 yılı itibariyle, 1000mm erişim 18kg taşıma kapasiteli KR1018 model kodu ile 6. cobotunu eklemiştir. Bu yenilikle birlikte, tüm cobot ürünlerinde standart sunduğu ModbusTCP haberleşme mimarisine ilave opsiyon olarak PROFINET haberleşme mimarisini de müşterilerinin kullanımına sunmuştur.” dedi.

BEYAZ ET SEKTÖRÜNE ROBOT ENTEGRE EDEN İLK ŞİRKET BEYAZ ET SEKTÖRÜNE ROBOT ENTEGRE EDEN İLK ŞİRKET

“İNSAN VE COBOTUN UYUMLU ÇALIŞMASINI TECRÜBE ETTİK”

ACS Otomasyon Kurucu Ortağı ve Teknik Müdürü Mehmet Öztürk ise, otomotiv sektöründe devreye aldıkları uygulama ile insan ve cobotun iş birliği içinde, uyumlu bir şekilde çalışmasını bir kez daha deneyimledikleri projeleri hakkında şöyle konuştu:

“Distribütörlüğünü üstlendiğimiz KASSOW Cobot ile otomotiv sektöründe hizmet veren bir müşterimizin montaj hattında iki operatör ile yaptıkları montaj işlemini 1 adet KR850 cobotumuz ile başarılı bir şekilde devreye aldık. Proje sonrası müşterimizden geri dönüşler çok olumluydu. Böylece insan ve cobotun uyumlu çalışmasını bir kez daha tecrübe etmiş olduk. Montaj hatlarının birçok noktasında revizyona gidilmesi için yeni çalışmalar başlatıldı. Aynı zamanda dışarıdan yarı mamul ürün tedariki yapmış oldukları iki fabrikaya yaptığımız uygulamayı gösterdiler ve oralarda demo yapma şansı elde ettik.”