ABB Robotik, elektronik montajında hız ve doğruluğu dönüştürmek adına yeni yazılım çözümünü pazara sunduğunu duyurdu.

ROBOTLARIN HIZINI YÜZDE 70, DOĞRULUĞU YÜZDE 50 ARTIRIYOR

Firmanın 50 yıllık yazılım uzmanlığının bir ürünü olan Yüksek Hızlı Sıralama yazılımı, üreticilere 6 eksenli robotların hızını yüzde 70 ve doğruluğu yüzde 50 artırarak sunuyor.

Söz konusu yazılım, doğruluk seviyelerini artırırken pazara ürün sunabilme süresini önemli ölçüde azaltan ilk yazılım özelliğini taşıyor.

GÖRÜNTÜ İŞLEME SİSTEMİ İLE HASSASİYETİ SAĞLIYOR

PC tabanlı yazılım, robotun iş parçasına göre konumunu kontrol etmek için bir bilgisayar görüntü işleme sistemiyle birleştirilmiş bir veya daha fazla kamera kullanan "Görme Tabanlı Robot Kontrolü" teknolojisini içeriyor.

Robotun hareketi esnasında kameralar devamlı görüntüleri yakalıyor, bilgisayarlı görüş sistemi bilgileri alıyor, çapraz kontroller gerçekleştiriyor ve 0,01 ila 0,02 milimetre hassasiyeti sağlamak adına gerekli olan robotik hareketleri ayarlar.

"OTOMASYON, ÜRÜN KALİTESİNİN KORUNMASINA İMKAN SAĞLIYOR"

Yüksek Hızlı Sıralama yazılımı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ABB Robotik Elektronik İş Kolu Genel Müdürü Rui Liang, giyilebilir cihazlar, akıllı telefonlar ve diğer yüksek teknoloji içeren aygıtların satışların arttığını, elektronik sektöründeki gelişmelerin hızlandığını belirtti.

Cihazlar daha küçük hale gelip kompakt ve güçlü bir hal aldıkça komponentleri hızlı ve doğru olarak yerleştirmek için yeni otomasyon çözümlerine gereksinim duyulduğunu kaydeden Liang, bu durumun da üretimin talebe uyum sağlamasına ve maksimum ürün kalitesini muhafaza etmesine olanak tanıdığını vurguluyor.

KURULUMU 8 SAATTEN 1 SAATE İNDİRİYOR

Markanın eklemli 6 eksenli robotları, dar alanlarda karmaşık görevlerin üstesinden gelmek üzere oldukça esnek olup çeşitli son derece dikkat gerektiren yerleştirme görevlerini yapabiliyor. Yeni yazılım da hız ve doğruluk arasındaki mükemmel dengeyi bulmak amacıyla geliştirildi.  

Sistem entegratörleri ve üreticiler, yormadan kolay bir biçimde devreye alma ve gerekli ayarlamaları gerçekleştirebilmenin yanında kurulum süresinin tamamında sekiz saatten yalnızca bir saate kadar olan azalmanın avantajlarından da yararlanabiliyor.

Yazılımın kullanımı kolay ve sezgisel bir kullanıcı arayüzüne sahip olduğu için minimum programlama deneyimi gereklidir. Ayrıca, yazılım çok çeşitli kameralarla, IRC5 ve OmniCore robot kontrol üniteleriyle de uyumludur. Böylece sistem entegratörlerinin mevcut kurulumları uyarlamasına da imkan veriyor.  

BEYAZ ET SEKTÖRÜNE ROBOT ENTEGRE EDEN İLK ŞİRKET BEYAZ ET SEKTÖRÜNE ROBOT ENTEGRE EDEN İLK ŞİRKET

"ELEKTRONİK MONTAJ PAZARI İÇİN ÇIĞIR AÇAN BİR TEKNOLOJİ"

Rui Liang, "RobotWare ailesindeki en son yeniliğimiz olan Yüksek Hızlı Sıralama yazılımı, elektronik üreticilerinin 0,01-0,02 mm doğruluk seviyelerini korurken, üretkenliği yüzde 70 oranında artırmasını sağlar. Bu, elektronik montaj pazarı için çığır açan bir teknolojidir." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yazılım, ABB'nin IRB 1100 ve IRB 120 endüstriyel robotlarıyla uyumlu olarak çalışıyor.