ABB Robotik Türkiye Servis Bölümü, Türkiye’de bulunan tüm aktif ABB robotlarının mümkün olan minimum süre ve maliyet kaybı ile çalışmalarına devam etmelerini hedefliyor. ABB Robotik Türkiye Servis Mühendisi Bahadır Berkit, bu amaçla sunulan hizmetlerden biri olan Robot Kontrol Ünitesi Upgrade Servis Hizmeti ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

Gelişen endüstriyel teknolojilere paralel olarak ABB Robotik ne gibi adımlar atıyor?

ABB Robotik olarak teknolojiyi takip eden değil, teknolojiye öncülük eden bir vizyona sahibiz. Gelişen teknolojiye paralel olarak, artan son kullanıcı talepleri sanayide robotlu üretim modelinin benimsenmesini kaçınılmaz kılıyor. Bu talep ile aynı doğrultuda robotik sistemler de dinamik olarak kendini geliştirme ve müşterilere verimli, pratik, akılcı çözümler sunma yolunda ilerliyor. ABB Robotik tüm bu gelişmeleri yakından takip ederek sürekli geliştirdiği ürün portföyü ile müşterilerine sonuç odaklı çözümler sunmaya devam ediyor. Ayrıca geliştirilen her türlü komponent ve yazılımın birbirini tamamlar ve bir öncekinin üzerine fazlasını koyar nitelikte olması, müşterilerimizin taleplerini kolaylıkla karşılayabilmemiz için bize büyük fırsat sağlıyor.

Robot Kontrol Ünitesi Yenileme Servis Hizmeti nedir?

Endüstriyel robotları ana iki kısma ayırarak değerlendirebiliriz. Bunlardan biri manipülatör olarak adlandırdığımız mekanik işi yapan endüstriyel kol kısmıdır, diğer parça ise kontrol ünitesi olarak adlandırdığımız elektriksel, matematiksel işlemlerin yapıldığı kartların olduğu kabin kısmıdır. Bu iki kısma ek olarak yazılım ve programlamayı da ayrı bir başlık altında değerlendirebilir veya kontrol ünitesinin içinde düşünebiliriz. Robot Upgrade Servis Hizmeti, bu ekipmanların bir bölümü veya tamamının güncel teknoloji ile üretilen bir üst versiyonu diyebileceğimiz ürünler ile değiştirilmesi işlemidir. ABB robot tarihsel süreçte sırasıyla S1, S2, S3, S4, S4C, S4C+, IRC5 kabinlerini piyasaya sürmüş ve her defasında verim, performans, esneklik gibi birçok konuda basamak atlamıştır. Bu günlerde de OmniCore™ isimli yeni nesil kontrol ünitesine geçiş için hazırlıklarını sürdürmektedir. Diğer kabin nesillerinin değişimlerinde olduğu gibi OmniCore™ de günümüz teknolojisinin getirdiği pek çok avantajı son kullanıcıya sunacaktır. Robot Kontrol Ünitesi Upgrade Servis Hizmeti ile güncel kabinlerin avantajlarından sadece yeni robot alan müşterilerimizin değil, tüm ABB kullanıcılarının faydalanabilmesi imkanını sağlıyoruz. Özellikle mekanik ömrünü tamamlamamış, sağlıklı manipülatörlere sahip müşterilerimiz için Robot Kontrol Ünitesi Upgrade Servis Hizmeti, güncel teknolojiyi yakalama yolunda avantajlı bir çözüm olarak sunulmaktadır.

Bu uygulama son kullanıcıya ne gibi kazanımlar sağlar?

Bahsettiğim gibi Robot Kontrol Ünitesi Upgrade Servis Hizmetinin en büyük avantajı, müşterimizin güncel teknolojide bir sisteme sahip olacak olmasıdır. Güncel teknoloji verim, performans, esneklik, programlama kolaylığı, kullanıcı ara yüzünün kolay anlaşılabilirliği, düşük enerji sarfiyatı gibi birçok avantajı beraberinde getirecektir. Ayrıca güncel kabin kullanımı ile müşterilerimiz, yedek parça tedariği, fiyat, teslim süresi gibi pek çok konuda daha avantajlı konuma gelmiş olacaklar.