ABB ve önde gelen otomotiv parça tedarikçisi HASCO, Çin'in otomotiv endüstrisinde yeni nesil akıllı üretimini yönlendirmek amacıyla ortak girişim kurduklarını açıkladılar.

Ortak girişim, iki şirket arasındaki mevcut başarılı ilişki üzerine inşa edilecek ve HASCO'nun Çin merkezli operasyonları dahilinde oldukça esnek ve sürdürülebilir otomobil parça imalatının kritik gelişimine yol açacak.

YAPAY ZEKANIN KULLANIMINI GENİŞLETECEK

Otomotiv sanayinde elektrikli araçlara geçiş ivmelenirken, parça üreticileri hızla değişen ihtiyaç, talep ve trendleri karşılayabilecek esnek üretim tesislerine daha fazla yatırım yapmaya yöneldi.

İki firma arasındaki ortak girişimde ABB'nin yüzde 40 hissesini kapsayan ortaklık, sektördeki akıllı teknolojilerin ve yapay zekanın kullanımını genişletecek.

İKİNCİ ÇEYREKTEN İTİBAREN BAŞLAYACAK

Yeni ortak girişim anlaşması 30 Aralık 2021 tarihinde imzalanırken, anlaşmanın 2022’nin ikinci çeyreğinde hayata geçmesi bekleniyor.

Ortak girişim, otomobil parçaları endüstrisinde verimliliği artırmaya yönelik olağanüstü potansiyeli realize etmek için, iki firmanın uzmanlık ve üretim deneyimine dayanacak. Bu sayede e-sürücü sistemlerinden güç ve akü elektroniğine, şasi sistemlerinden araç gövdesine farklı sektörlerden müşteriler, yeni, yüksek verimli ve çevresel açıdan sürdürülebilir üretim yöntemlerinden faydalanmış olacak.

“LİDER KONUMUNU DAHA DA GELİŞTİRMEMİZİ SAĞLAYACAK”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu Bölümü Başkanı Sami Atiya, otomotiv sanayinin başlangıcından beri en kapsamlı ve büyük dönüşümle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Elektrikli araç satışlarının 2035’e kadar dünyanın birçok yerinde içten yanmalı araçları geride bırakmaya başlamasıyla, endüstrinin geçişini desteklemeye açık bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Atiya, sözlerine şöyle devam etti:

REHA GÜR, EUROTEC'İN YATIRIMLARI HAKKINDA KONUŞTU REHA GÜR, EUROTEC'İN YATIRIMLARI HAKKINDA KONUŞTU

“Bu ortak girişim, en büyük otomotiv üretim pazarlarından biri olarak, sürdürülebilir bir ulaşım geleceği sağlamada önemli bir rol oynayacak olan Çin'deki müşterilere fayda sağlayan otomatik çözümlerle HASCO'nun lider konumunu daha da geliştirmemizi sağlayacak.”

DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ ROBOTİK FABRİKASINI KURACAK

ABB, Çin'de Ar-Ge, üretim, satış, mühendislik ve sistem entegrasyonundan oluşan tüm değer zincirini yerelleştiren ilk çok uluslu robot tedarikçisi olmuştu. 

Firma 2022 yılında Şanghay'da, ürün geliştirme, yapay zeka ve otomasyon çözümlerinde müşteri iş birliğindeki yenilikleri hızlandıran yerinde bir Ar-Ge merkezine ev sahipliği yapan dünyanın en gelişmiş robotik fabrikasını kuracak.