ABB’nin RobotStudio yazılımının yeni Robot Control Mate eklentisi, kullanıcıların bilgisayarlarından SCARA robotlarına kolayca erişebilmelerini sağlıyor.

ABB, SCARA robotlarının kullanımını, kullanıcılarına simülasyon ve çevrimdışı programlama yazılımı RobotStudio® aracılığıyla bilgisayarlarından devreye alma ve kontrol etme imkanı tanıyor.

FlexPendant olmadan da robot programlayabilmeyi mümkün hale getiren ve SCARA robotun hareketlerini kontrol etmeyi kolaylaştıran RobotStudio’nun yeni eklentisi Robot Control Mate, kullanıcıların bilgisayarlarından robotları çalıştırabilmesini ve kalibre edebilmesini sağlıyor.

İlk olarak IRB 910INV tavana monte edilmiş modelinde kullanılacak ardından da firmanın portföyündeki diğer robotları için pazara sunulacak.

“KOBİ’LERİN ROBOT KULLANIMINA DESTEK OLACAK”

Kurulum, programlama ve operasyon veya robotları kolaylaştırmanın stratejilerinin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden ABB Küçük Robotlar Global Ürün Müdürü Darren Hung, söz konusu durumun müşterilerinin ihtiyaç duydukları eksiklikleri dengelemenin yanında yeni yatırım yapan/yapacak KOBİ’lerin de robot kullanmalarına destek amaçlı birçok avantaj sunduğunu dile getirdi.

Hung, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni fonksiyonunun RobotStudio’ya eklenmesi, robotik otomasyon çözümlerini kurmayı daha da kolay hale getirdi. Bu sayede kullanıcılar, robotlarını dizüstü bilgisayarlarından kullanma esnekliğine sahip oldu ve bunun avantajını gördüler.”