Önde gelen küresel nakliye çözümleri sağlayıcısı Scania ve ABB, Scania'nın İsveç'teki yeni araç pili montaj tesisi için kapsamlı robot çözümleri sağlanması amacıyla anlaşma imzaladı.

MONTAJ SÜRECİNE DAHİL EDİLECEKLER

Gelişmiş 18 bin metrekareden oluşan alana sahip tesis, firmanın İsveç'in Södertälje kentindeki şasi montaj fabrikasının yanına inşa edilecek. Böylece süreç, mal kabulünden üretime ve teslimata kadar tamamen otomatik hale getirilecek.

Northvolt'un Skellefteå'daki pil fabrikası tarafından sağlanan hücrelerden pil modüllerini monte edecek ve tamamlanan paketler direkt olarak araç montaj alanına teslim edilecek. Üretim sürecini desteklemek için ek çözümlerle birlikte IRB 390, IRB 4600 ve IRB 6700 modelleri de dahil olmak üzere, montaj sürecine birden fazla ABB robotu entegre edilecek.

TEDARİK SÜRELERİNİ KISALTACAK, KALİTE SÜRECİNE KATKI SAĞLAYACAK

Bu durum, markanın IRB 390 modelinin ilk kez bir pil üretim tesisinde kullanılacağı anlamına geliyor. Aslen paketleme endüstrisi için tasarlanan robot, hızı güçle birleştiriyor ve araç pili temas plakalarını günde 24 saat, saniyede bir plaka hızında monte edebiliyor.

Markanın RobotStudio® simülasyon ve programlama yazılımı, dağıtımdan önce üretim hattının tam olarak doğrulanmasını sağlayarak tedarik sürelerini önemli ölçüde kısaltacak ve kalite sürecini destekleyecek. 

"ÜRETİM ESNEKLİĞİNİ TASARLAYARAK UYGULAMAYA DESTEK VERECEĞİZ"

Söz konusu anlaşmayla ilgili görüşlerini paylaşan ABB Robotik Otomotiv İş Kolu Genel Müdürü Joerg Reger, "Elektrifikasyon yol haritalarını sunmaya yardımcı olmak için uzun süreden beri müşterimiz olan bir ekiple çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Otomotiv endüstrisi her zaman otomasyonun ön saflarında yer aldı. Ancak elektrifikasyona geçişle birlikte, yerleşik üretim süreçlerinde toptan değişikliklerle karşı karşıya kalınıyor. Uzmanlığımızla, bu değişiklikleri gerçekleştirmede Scania gibi pazar liderleri için hayati önem taşıyan üretim esnekliğini tasarlayacak ve uygulamaya yardımcı olacağız." ifadelerini kullandı. 

"GELİŞMİŞ ROBOT TEKNOLOJİSİ KULLANIMI ÖN SAFLARDA YER ALIYOR"

İş birliğine ilişkin konuşan Scania Araç Pili Grubu Başkanı Tony Persson ise "Fabrika, Scania'nın endüstriyel dijitalleşme, otomasyon ve üretim süreçlerini artırılmış esneklikle düzene sokmak için gelişmiş robot teknolojisinin kullanımında ön saflarda yer alma çabaları doğrultusunda tasarlandı. ABB'nin robotları ve çözümleri tam da bu noktada devreye giriyor. Scania için fabrika aynı zamanda İsveç'in ulaşımda sürdürülebilirliğe geçişte çok önemli olan ağır vasıtaların elektrifikasyonunda en son teknoloji için bir merkez olarak konumunu daha da güçlendirecek bir yatırım." dedi.

ELEKTRİFİKASYON YOLCULUĞUNDA BİR KİLOMETRE TAŞI OLACAK

İsveç merkezli çekici, kamyon, otobüs ile deniz ve endüstriyel motorları üreticisi firmanın yeni fabrikasının, ağır vasıtaların elektrifikasyonuna yönelik yolculuğunda önemli bir kilometre taşı olması bekleniyor.

Firma, birkaç yıl içinde yeni tesisine 1 milyar SEK'in (108 milyon dolar) üzerinde yatırım gerçekleştirecek. Üretim tesisinin 2023 yılına kadar tam kapasiteyle faaliyete geçmesi öngörülüyor.

AĞIR VASITA ŞARJ ÇÖZÜMLERİNDE GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRMİŞLERDİ

40 yılı aşkın bir süredir ortak olarak çalışan Scania ve ABB, bu kez elektrikli araçlar için üretim altyapısı oluşturmak için iş birliği yapıyor.

İki firma son dönemde yine Northvolt tarafından üretilen pillerle çalıştırılacak olan ağır vasıtalar için şarj çözümleri oluşturmak üzere güçlerini birleştirmiş, Avrupa'nın en büyük lityum iyon pil fabrikası olan Northvolt tesisi ABB ile ortaklaşa geliştirilmişti. 

 
 


 

REHA GÜR, EUROTEC'İN YATIRIMLARI HAKKINDA KONUŞTU REHA GÜR, EUROTEC'İN YATIRIMLARI HAKKINDA KONUŞTU