ABB IRB 1300 robotunu, artık zorlu ve temiz oda uygulamaları için yeni koruma sınıfıyla geliştirdi.

İYİLEŞTİRİLMİŞ ÜRÜN KALİTESİ, AZALTILMIŞ ÇEVRİM SÜRELERİ

Firmanın 6 eksenli IRB 1300 endüstriyel robotu, zorlu endüstriyel uygulamalarda ve kontaminasyon içermeyen üretim süreçlerinde kullanılmasını sağlayan yeni koruma unsurları içeriyor.

Elektronik montaj, otomotiv ve metal imalatı da dahil çeşitli endüstrilerde, artan verimlilik, iyileştirilmiş ürün kalitesi ve azaltılmış çevrim süreleri için yeni fırsatlar sunuyor.

İlk olarak 2020'de piyasaya sürülen modelin, artık IP67, Foundry Plus 2 ve cleanroom ISO 4 versiyonları da bulunuyor.

Söz konusu özellik, yüksek seviyelerde sıvı ve toz bulunan zorlu ortamlarda kullanımını artıracaktır. Elektronik üretimi, otomotiv ve metal imalatı da dahil olmak üzere endüstrilerde çeşitli işlemlere olanak tanıyan tüm elektriksel komponentlere izinsiz herhangi bir girişi önleyerek elde edilmektedir.

FOUNDRY PLUS 2 İLE HİZMET ÖMRÜNÜ UZATIYOR 

Metal basınçlı döküm, kum döküm, dövme ve işleme dahil metal uygulamalarında ek koruma için Foundry Plus 2 versiyonu, uç kısmında ise paslanmaz çelik kullanımını barındırıyor.

Bu, toz parçacıklarını ve metal kalıntıları temizlemek için sıvılar uygulandığında meydana gelebilecek paslanmayı önlemeye imkan veriyor. Erken aşınmaya karşı korumaya yardımcı olarak, bu özellik robotun hizmet ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir, arıza süresinin ve planlanmamış onarımların neden olduğu kesintiyi en aza indirebilir.

İlaç ve yarı iletken üretimi gibi endüstrilerde temiz bir üretim ortamı gerektiren uygulamalar için, IRB 1300 ISO 4 temiz oda versiyonu kontaminasyon riskini ortadan kaldırmaya yardımcı olacak bir dizi önlem içeriyor.

Temel özellikler, bakterilere karşı koruyan temizlik maddeleri kullanırken boyanın bozulmasını önlemeye yardımcı olan kimyasallara dayanıklı dış yüzey boyasının kullanımını içeriyor.

Robotun tasarımı ayrıca bakterilerin oluşabileceği boşlukların sayısını en aza indirerek ek bir koruma seviyesi sağlarken, bir partikül filtresi ve tamamen sızdırmaz bir tasarım gres, yağ ve partiküllerin taşınan ürünlerle temasını engelliyor.

"YENİ HIZ VE DOĞRULUK STANDARTLARINA ULAŞMASINA DESTEK VERECEK"

Markanın Küçük Robotlar Global Ürün Yöneticisi Darren Hung, "Temiz oda ve sert koşullar kabiliyetinin eklenmesi, modelin sert doğası veya kirlilik içermeyen ihtiyaçları ile ünlü endüstrilerdeki yepyeni bir üretim uygulamalarına faydalarını sunmamızı sağlıyor. IRB 1300, malzeme taşıma, makina besleme, cilalama ve montaj ve test gibi çok çeşitli görevler için mükemmel bir iş ortağıdır. Artık daha fazla işletmenin, karmaşık veya düzensiz şekiller, küçük çalışma alanlarında bile ağır kaldırma ve taşıma için çözümler geliştirirken, yeni hız ve doğruluk standartlarına ulaşmasına yardımcı olabilir. " şeklinde konuştu.

DAR ALANLARDA KULLANIMA UYGUN 

Yalnızca 220 mm'ye 220 mm'lik bir kaplama alanına sahip olan model, dar alanlarda kullanım için ideal olup, gerektiğinde belirli bir alanda daha fazla robotun konuşlandırılmasını sağlıyor.

Modelin 11 kg / 900 mm, 10 kg / 1150 mm ve 7 kg / 1400 mm olmak üzere üç ana versiyonu bulunmasının yanı sıra  900 mm erişim varyantı için 11 kg taşıma kapasitesi, sınıfındaki diğer tüm rakip robotlardan daha yüksek olmasıyla dikkati çekiyor.

GENİŞ UYGULAMA YELPAZESİNE CEVAP VERİYOR

ABB’nin OmniCore™ kontrol ünitesinden güç alan IRB 1300, gelişmiş hareket kontrolü ve sınıfının en iyisi yol doğruluğu sunarak, parlatma ve makina besleme gibi geniş bir uygulama yelpazesinin üstesinden gelinebilmesine imkan veriyor.

Modelin çok yönlülüğünü maksimum seviyeye çıkarmak adına OmniCore kontrol ünitesi, fieldbus protokolleri, görüntü çözümleri ve kuvvet kontrolü dahil olmak üzere farklı ekipmanlarla donatılabiliyor.

OmniCore ayrıca sezgisel FlexPendant üzerinde, kullanıcıların robotlarını kolayca programlamasına ve çalıştırmasına olanak tanıyan kıstırma, kaydırma ve dokunma gibi standart hareketlere sahip büyük bir çoklu dokunmatik ekrana sahip basit bir kullanıcı arayüzü sunuyor.