ABB Robotik bölümü 2-4 Temmuz tarihlerinde Robotik Müşteri Günleri çerçevesinde Bursa Sheraton Otelde son teknoloji ürünleri ve uygulamalarının sunulduğu ve sergilendiği etkinliğin kapılarını müşterilerine açıyor.  Üç günlük etkinlik süresince, IRB1200 Safemove 2 ve YuMi montaj hücresinde bulunan çeşitli robot otomasyon örnekleri, Robot Studio artırılmış gerçeklik demosu, Robot Studio Simulasyon, 3DVM, İnternet Bağlantılı Servisler ve Servis çözümleri sunumları robot kullanan otomotiv ve genel endüstri son kullanıcları ile robot entegrasyon işi ile uğraşan tüm partnerlere ürün ve servis anlamında dijital dönüşümün geleceği ve teknolojide gelinen son örnekler sunuluyor.


ABB, endüstriyel robotlar, robot yazılımları, robot ekipmanları ve robotlu uygulama çözümleri konusunda 53 ülkeye ev sahipliği yapıyor ve 400 binden fazla kurulu robotu bulunuyor. 
ABB, önde gelen bir endüstriyel robot tedarikçisi olarak, kaynak, malzeme taşıma, montaj, kesme, boya ve yüzey işleme, toplama, paketleme, paletleme ve makina besleme uygulamaları için robot yazılımı, çevresel ekipman, modüler üretim hücreleri, sistemler ve servis hizmetleri sağlamaktadır.  Hizmet verilen pazarlar arasında otomotiv, plastik, metal parça imalatı, dökümhane, elektronik, takım tezgahları, ilaç, gıda ve içecek endüstrileri bulunmaktadır.  


ABB Türkiye Robot Bölümü Bursa Bölge Satış Mühendisi Ömer Ateş , “ABB Robotik bölümü olarak bölgesel anlamda ilk defa ve en yüksek katılım ile düzenlenen bu müşteri günlerini, Bursa Sheraton Otel’de tüm paydaşlarımızın değerli katılımıyla yapıyoruz.  ABB Robotik, endüstriyel robotlar, işbirlikçi robotlar ve dijital servisler konusunda öncülük sağlıyor. Biz, müşterilerimizin bağlantılı ve işbirliği temelli olan geleceğin fabrikasına doğru attıkları her adımda, güvenilirlik, esneklik, verimlilik ve güvenliklerini iyileştirmelerine nasıl yardımcı olduğumuzu hafta boyunca anlatmaya çalışacağız.’’ dedi.
ABB AbilityTM dijital platformuyla birlikte desteklenen Elektrifikasyon, Endüstriyel Otomasyon, Hareket Sistemleri, ile Robotik ve İmalat Otomasyonu işletmeleridir.  ABB’nin Güç Şebekeleri işletmesi, 2020 yılında Hitachi’ye devredilecek. ABB yaklaşık 147 bin çalışanı ile 100’ün üzerinde ülkede faaliyet göstermektedir.