ABB, lojistik, e-ticaret, sağlık ve ambalajlı tüketim malları sektörlerinde karmaşık palet boşaltma görevlerini yerine getirmek amacıyla yeni çözümü "ABB Robotik Palet Boşaltma"yı pazara sundu.

"DAHA HIZLI VE DAHA DOĞRU TAŞINMASINI SAĞLIYOR"

Firmanın yeni çözümü, yapay görme yazılımını kullanarak çok çeşitli kutu tiplerini hızla değerlendirebiliyor. Böylece daha az mühendislik çabası ve kısa kurulum süresiyle yüklerin verimli bir biçimde aktarılmasına imkan veriyor.

KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI

Konu hakkında görüşlerini paylaşan ABB Robotik Bölüm Başkanı Marc Segura, “Tüketici davranışındaki değişiklikler, çok kanallı, doğrudan tüketiciye ve e-ticaret gibi yeni satış kanallarında artışa yol açıyor. Bunlar da daha esnek ve verimli sipariş karşılama ve dağıtım altyapılarına duyulan ihtiyacı artırıyor. Tekli ve karışık paletlerden çeşitli konfigürasyonlarda istiflenmiş kutuları paletleme özelliğiyle, ABB'nin Robotik Palet Boşaltma Sistemi, dağıtımda bir sonraki aşamaya hazır çok çeşitli malların daha hızlı ve daha doğru bir şekilde taşınmasını sağlayarak bu ihtiyacın karşılanmasına yardımcı olur." ifadelerini kullandı.

YAPAY GÖRME VE MAKİNA ÖĞRENİMİ ALGORİTMALARINI KULLANIYOR

Paletlerin bileşimi ve konfigürasyonu daha çeşitli hale geldiği müddetçe, paletten çıkarma görevleri daha karmaşık hale gelmekle kalmıyor, aynı zamanda daha evvel manuel olarak gerçekleştirilen sıralama işleri, tipik olarak yüksek personel devir hızı ve artan işe alma maliyetleriyle karakterize ediliyor.

Firmanın çözümü, 2,8 metre yüksekliğe kadar (bu yüksekliklerde çalışabilen tek çözüm) paletleri hızlı ve verimli şekilde transfer etmek için gelişmiş yapay görme ve makina öğrenimi algoritmalarını kullanarak söz konusu sorunları ortadan kaldırıyor.

24 SAATTE 650 ÇEVRİM İLE YÜKSEK HIZDA ÇALIŞIYOR

ABB'nin Robotik Palet Boşaltma yazılımı, robota her kutu için uygun bir kavrama noktası sağlamak adına görüntü sensörü tarafından toplanan bilgileri kullanıyor. Akabinde robot, 30 kg ağırlığa kadar olan kutuyu alarak başka bir palete veya bir çıkış konveyörüne yerleştiriyor. Sistemin hızı ve doğruluğu, günde 24 saat, saatte 650 çevrime kadar en yüksek hızda çalışmasına imkan veriyor.

Görüntü sensörü, robotun paletler üzerindeki belirli karton kutuları algılamasını sağlayarak birkaç farklı yük türünün güvenilir bir biçimde paletlerden çıkarılmasını mümkün kılıyor. Bunlar, tanımlanmış katmanlarda tek tip kutudan oluşan paletlerle birçok farklı kutu türü içeren "gökkuşağı" paletleri ve türlü ağırlık, şekil ve malzemelere sahip çok çeşitli kutulara sahip karışık paletlerdir.

ESNEKLİĞİ SAĞLIYOR, OTONOM MOBİL ROBOTLARLA ENTEGRE EDİLİYOR

Söz konusu çözüm, basit ya da daha karmaşık palet boşaltma görevlerini gerçekleştirmek için gerekli olan esnekliği sağlamak üzere bir dizi dört ve altı eksenli robotla çalışıyor. Markanın RobotStudio® dijital ikiz yazılımı da mevcut olup müşterilerin kendi kutu boyutları, ağırlıkları ve palet desenleriyle talep doğrultusunda uygulama simülasyonların oluşturulmasına olanak sağlıyor.

Modüler kolaboratif yerleşimler, müşteri ihtiyaçlarına göre uyarlanabiliyor ve robotun çevresini tarayarak çalışanların güvenliğini sağlamak üzere gelişmiş lazer, radar tarayıcı ve ışık perdesi sistemlerini bir araya getirebiliyor.

Esnekliği daha fazla artırmak için, "ABB'nin Robotik Palet Boşaltıcı"sı, üç hafta kadar kısa kurulum süreleri sayesinde, depolar ve sevkiyat merkezleri için son derece yetenekli ve esnek malzeme elleçleme sistemi oluşturabilmek için AMR'ler ile de entegre edilebiliyor.