2006 yılından beri farklı sektörlere anahtar teslim görüntü işleme çözümleri geliştiren ParanaVision, bir Ar-Ge şirketi olarak proje bazlı özgün sistemler tasarlıyor. 20-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Robot Yatırımları Zirvesinde, 2020 yılında üzerinde çalışmaya başladıkları ve QPath markasıyla pazara sundukları endüstriyel mobil görsel tetkik robotunu tanıtmayı hedeflediklerini söyleyen ParanaVision Genel Müdürü Burcu Kepenekci, QPath'i şu sözlerle tanıttı:

KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI

"QPATH İNOVATİF BİR ÜRÜN"

"Yapay zekayla birleştirilmiş görüntü analiz sistemleri akıllı fabrikalarda ve üretim sürecinde hataların ve anormalliklerin uzaktan tespiti için en elverişli sistemler. Operatörler tarafından iş sahasında yapılacak görsel tetkikler çoğu zaman özel eğitimli personel gereksinimi doğurmakta ve yine de beklenen verimi sağlayamamakta, iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili de tehdit oluşturabilmekte. Sunduğumuz çözüm operatörler tarafından yapılan her türlü görsel tetkiğin hareketli otonom bir sistem tarafından yapılabilmesini sağlayan inovatif bir ürün."

QPath'in ilk defa böyle bir etkinlikte sergileneceğini söyleyen Kepenekci, "Zirve katılımcılarıyla yapacağımız görüşmelerde hem farklı sektörlerin ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilmeyi hem de ürünümüzün en güncel yeteneklerini doğrudan ihtiyaç sahiplerine tanıtmayı hedefliyoruz." dedi.

"KILAVUZA İHTİYAÇ DUYMADAN ANOMALİLERİ TESPİT EDİYOR"

ParanaVision olarak, ürün kalite kontrol ve üretim kontrol uygulamalarının yanı sıra üretim sahası kontrol uygulamalarına yönelik de çözümler ürettiklerini söyleyen Kepekci, "Ancak geniş üretim sahalarının kontrolü söz konusu olduğunda, tetkik edilmek istenen noktaların sayısının çokluğu sabit görüntü analiz sistemlerinin kurulum ve işletim maliyetlerini oldukça artırıyor. Problemin doğası gereği belirli aralıklarla yapılacak kontrol hataların tespitinde yeterli olmakta ve anlık analiz ihtiyacı da bulunmamakta. Yeni ürünümüz QPath üretim sahasında herhangi bir kılavuza ihtiyaç duymadan serbest olarak dolaşarak kullanıcı tarafından önceden belirlenen noktalarda anomali durumlarını tespit eder. Qpath’in çalışabilmesi için üretim sahasında herhangi bir değişiklik yapılması gerekmez. Qpath’in merkezi kontrol yazılımı fabrikanın veri yönetim sistemine entegre çalışarak robotların iş emirlerini otomatik oluşturur, sahada birden fazla robotun çalışmasını sağlayacak şekilde filo yönetimini sağlar. Web tabanlı kullanıcı arayüzü ile yöneticiler robotların konumlarını, görsel delillerle analiz sonuçlarını ve kamera görüntülerini anlık olarak izleyebilir. Sistemde bulunan yazılım robotları herhangi bir anomali tespitinde kullanıcılara e-posta ile uyarı gönderir. Teknik tekstil sektöründe örnek bir uygulamamızda şuan sahada çalışan robotlarımız 7/24 çalışma prensibiyle her vardiyada 400-500 noktada makine kurulumunu kontrol etmekte ve üretim sonunda ortaya çıkabilecek kalite hatalarını en erken safhada tespit etmektedir. Böylece hammadde, zaman, işgücü ve enerji harcamalarının azaltılmasını sağlayarak verimliliği artırmaktadır. Fabrikaların QPath ile ek tesis yatırımı yapmadan üretimdeki aksaklıkları engelleyip, verimliliği arttırarak kapasite artışını sağlamaları mümkün olur." diyen Kepenekci, bir ar-ge şirketi olarak ilerleyen zamanda farklı özellikleri eklemeye devam edeceklerini söyledi.