Dünyaca ünlü İngiliz Baldwin and Francis Ltd. yaklaşık bir asırdır tehlikeli ve patlayıcı ortamlarda tercih edilen elektrik ekipmanlarını ATEX direktiflerine uygun 
olarak imal ediyor. 1919 yılında kurulan Baldwin and Francis’in, yeraltı ocaklarına mahsus başı çeken Yolverici, Devre Kesici ve Transformatör ürün gruplarına ek olarak geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Modern ve yüksek kapasiteli işletmelerde ağır hizmet verebilen değişken hıza sahip nakliye sistemleri için güç merkezleri üretimi gerçekleştiriyor. Markanın ürünleri uluslararası piyasada güvenilir olarak tanındığından ve sürekli emre amade olarak bilindiğinden özellikle tercih ediliyor. 

Kendisini sürekli olarak geliştiren B&F, 2017 yılında inovasyon alanında İngiltere Kraliyet ödülünü inovasyon hak kazandı. Maden sektörüne ek olarak, başta Petrokimya ve Ulaşım sektörleri olmak üzere birden çok sanayi kolunda da markanın ürünleri beğeniyle kullanılıyor.  

Doğanak Kollektif Şirketi, 15 Aralık 2018 tarihi itibariye Baldwin and Francis Ltd. firmasının Türkiye mümessilliğini üstlendi. Doğanak, aynı zamanda Japon RIKEN KEIKI CO.,LTD. ve İngiliz I.P.T. Ltd. firmalarının da Türkiye mümessilliğini yürütüyor.