ABAQUE, 30 yılı aşan tecrübesi ile Peristaltik Hortum Pompalar kimyasal ve fiziksel olarak aşındırıcı, yani abrasiv, viskozitesi yüksek, çalkalanması halinde yapısı bozulabilen en zor akışkanların transfer edildiği proseslerde dogru çözüm sunmaktadır.

Şu anda  Atık Su Arıtma, Madencilik, Enerji, Kimyasal İşleme Prosesleri ve OEM uygulamaları şeklinde,  en zorlu ortamlar dahil olmak üzere, uzun süreler sorunsuz olarak çalışma özelliğine sahip bulunmaktadır.

Çelik ve DökmeDemir gibi alternatif malzemelerle imal edilmekte olan Pompa Gövdeleri, 7/24 çalışma gerektiren operasyonların üstesinden de kolaylıkla gelebilmektedir. 

Sağlamlığı sayesinde, direk bağlantılı dişli redüktör açıkta dönen parçaları ortadan kaldırmaktadır.  Aynı zamanda Pompa dışına yerleştirilmiş olan rotor yatağı ise maksimum çalışma hızında en az 50.000 saat sürekli ömrü olacak şekilde ölçülendirilmiş durumdadır. 

Çalışma Metodu

İşlem, elastomerik hortumun rotor üzerindeki pabuçlara verilen dairesel döngü hareketi ile sıkıştırılmasıyla yapılmaktadır. Bu sayede Rotora sabitlenmiş olan pabuçların bu dönme hareketi ile de sıvı öne doğru itilip sürüklenerek, emme ve basma yapılır. Bu şekilde, her pabuç döngünün sonuna ulaştığı anda,  sıkıştırılmış hortum hemen rahatlayıp orijinal şeklini geri alır . Oluşturulan güçlü vakum sayesinde daha çok  akışkanın içeri çekilmesi sağlanmış olur.  

Niteliksel olarak

· Sızdırmazlık elemanı içermeyen özgün tasarım sayesinde sızıntı ve akışkanın kirletilmesi ihtimallerini ortadan kaldırır ve yüksek performans sağlar.  

· Abaque Hortum Pompalar ile diğer pompalarda sorun yaratmakta olan; aşınan yataklar, valfler, mekanik salmastralar gibi akışkanla temas eden metalik aksamlardan hiçbirine sahip değildir ve tek yedek parça hortumu ile birlikte güvenililirlik sağlar.

· Zorlu Görevler: Aşırı aşındırıcı ve agresif akışkanlarla birlikte,  en zor pompalama görevlerinin üstesinden gelir ve katı partikül içeren sıvıların dışında  çalkalanmaya duyarlı ve akışı zor yüksek viskoz akışkanlar için de kullanılabilmesi ile de zorlu tüm görevlerin üstesinden gelmektedir.

Tasarım  / Abaque Series Pompa Bileşen Malzemeleri

Pompa Kasası :  Dökme Demir

Rotor :  Dökme Demir

Pabuçlar :  Alüminyum ya da Dökme Demir

Kapak :  Çelik & Pleksiglas

Flanş ve Destekleri :  Paslanmaz Çelik - ANSI / DIN

Hortumlar :  Doğal Kauçuk, Buna (NBR), EPDM ya da Hypalon®

Hortum Girişleri :  Paslanmaz Çelik (standart), PPH ya da PVDF

İsteğe Bağlı Opsiyonlar

• Sızıntı detektörü (Hortum yırtılmasını haber veren sesli ve görüntülü alarm sistemi)

• Vakum kit (pompa kapasitesini ve etkinliğini arttırır)

• Kauçuk girişler (PPH, PVDF)

• Pulsasyon Damperi (Akış Sönümleyici)

Uygulamalar

Boya ve Kaplamalar : Su bazlı ve akrilik boya, pigmentler, duvar kaplamaları    

Kimya Endüstrisi : Asit, alkol, deterjan    

Filtre Pres : Dolum ve basma    

Kâğıt Sanayi : Lateks, bulamaçlar, kaolin    

Seramik : Seramik fişler, kalıp doldurma, filtre-pres    

Madencilik : Çamur, kil bulamaç, kurşun sülfat, pirit bulamacı    

Su Arıtma : Kireç çözeltisi, flokülat dispersiyonu, çamur ve bulamaçlar    

Yapı Endüstrisi : Sıvı veya elyaflı harç, sıvı sıva, hafif beton    

Gıda Endüstrisi : Domates sosu, patates püresi, jelatin, bira bulamaçları, balık unu    

Balneoloji : Termal çamurlar    

Diğerleri : Tutkal, sıvı tuz, tohum gübresi