Proses sektörünün en büyük organizasyonu bugün WOW Kongre Merkezi’nde başladı. Proses Otomasyonu, Proses Yönetimi, Proses Emniyeti ve Proses Bakımı konularında yatırım yapan firmaların sektör sektör deneyimlerinin paylaşıldığı, uygulamayı yapan dünyanın en büyük markalarının katılımcı olarak yer aldığı 4. Proses Zirvesi ve Sergisi’nin ilk oturumu olan “Proses’te dijital dönüşüm uygulamaları” başlığıyla gerçekleştirildi.
ENOSAD, Akademik Kurul Başkanı Hasan Terzioğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı ENOSAD Oturumu’nda panelistler; SMS-TORK Ar-Ge & Fabrika Müdürü Dr. Yaşar Mutlu,  Emerson Çözüm Satış Lideri Emre Gökdemir, Entek Otomasyon IoT Satış Müdürü Hakan Mete, Honeywell PMC – Orta Avrupa Genel Müdürü  Kadir Yılmazoğlu oldu.

“OPERASYONEL ZEKA İLE MÜŞTERİLERİMİZİN PROSESLERİNE ÇÖZÜM SUNUYORUZ”

İlk sözü alan Entek Otomasyon IoT Satış Müdürü Hakan Mete, “Sanayide yaptığımız uygulamalarda IoT konusunda proje talepleri geliyordu.  İlk refleksleri aldıktan sonra Endüstri 4.0 alanında globalde uygulamalar yapan PTC’nin Türkiye ortağı olduk. Operasyonel zeka tarafımız ile müşterilerimizin proseslerine çözüm sunuyoruz“ diyerek PTC’nin kısa bir tanıtımını yaptı. “Makine öğrenmesi algoritmalarıyla öngörücü adımın ötesine geçip simülasyon yapılmasını sağlıyor, proses dünyasına analitik çözümlerimizle katkı sunuyoruz. Downslead şirketinde anlık olarak fabrikada proseslerin izlenebilirliğini sağlayacak gerçekleştirdik” dedi.  Sistem, veri havuzlarındaki verilerin machine learning algoritmaları ile analiz edilmesi, siz operasyonu gerçekleştirirken bakım yapabilme şansı sağlaması gerekiyor” dedi. 

SÜREÇLERİNDE VE ÜRÜNLERİNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ YÜRÜTÜYOR

SMS-TORK, Ar-Ge & Fabrika Müdürü Dr. Yaşar Mutlu, “Akış otomasyonu üzerine faaliyet gösteriyor, ölçüm ve kontrol tarafıyla öne çıkıyoruz.  TORK olarak süreçlerimizde ve ürettiğimiz ürünlerde dijital dönüşüm çalışmaları yürütüyoruz. Verilere daha hızlı ulaşabilmek için çalışanlarımız, ERP sistemleriyle siparişleri teknik resimlere kiosklardan ulaşabiliyorlar. Hangi operatör hangi hatta ne kadar üretim yapmış, cepten ulaşabiliyoruz" diyerek Smart Switch Box ürünüyle de web üzerinden aktüatörü kontrol edebildiklerini, kaç kez açma kapama yapabildiklerini, sıcaklık vb. tüm verilere ulaşabildiklerini kaydetti.

“ENDÜSTRİNİN APPLE’I OLMAK”

Honeywell PMC – Orta Avrupa Genel Müdürü Kadir Yılmazoğlu, Honeywell’in dijital yaklaşımlarını paylaşarak “Veri dünyamızın yeni petrolü. Veri konusunda Honeywell işin analiz kısmında yer alıyor. Önemli olan konu, prosesimize nasıl katkı sağladığımız. Biz endüstrinin Apple’ı olmak için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. 18 bin mühendis, 35.500’ü aşkın patent ve 138 Ar-Ge mühendislik tesisi ile hizmet veriyoruz. Honeywell Forge, Connected Smartline, AVT, Chamber IQ, Thermal IQ, Connected Smart Meter, Cyber Security araçlarıyla çözümler sunuyoruz” dedi.

“OPERATIONAL & PROJECT CERTANITY ÇÖZÜMLERİYLE KATKI SUNUYORUZ”

Emerson Çözüm Satış Lideri Emre Gökdemir, “Dijital dönüşümde yanlış anlaşılan bir yer var. Bize tanıdığı imkanlar iş süreçlerini de dönüştürüyor. Organizasyonunu şekillenmesi ve kimin ne yapacağının belirlenmesi anlamına geliyor. Operational Certanity ve Project Certanitiy çözümleriyle dijital dönüşüme katkı sunuyoruz” dedi. Sunumunun devamında The Plantweb Digital Ecosystem ile başta Şahdeniz projesi olmak üzere büyük ölçekli projelerde dijital twin vb. çözümlerle sağladıkları karlılıkları paylaştı.