Türkiye tesisat sektörünü firmmalarından Ayvaz, Çinli büyük bir grupla ortaklık kurup varlığını güçlendirmesi sayesinde, 2020 yılını yüzde 300 büyüyerek grup şirketleri içinde büyüme rekoru kırdı. 

Şirket, yılı etkisi altına alan Kovid-19 koşullarına rağmen kurumsal önlemleri, iş stratejileri ve uluslararası ölçekte attığı adımlarla hem büyüme hedeflerini beklentilerin üzerinde gerçekleştirdi hem de başarılarına yenilerini kattı.

AR-GE'DE YATIRIMLAR YÜZDE 100 ARTTI

Covid-19 döneminde odağına Ar-Ge'yi alarak söz konusu alandaki yatırımlarını yüzde 100 artıran şirket, pandemi boyunca 24 kişilik ekiple ithal ürünlere alternatif olabilecek “milli” muadiller üzerine yaptığı çalışmalarına ivme kazandırarak Ar-Ge merkezi 1 yıllık  çalışma planını 3 ay gibi kısa sürede sonuçlandırdı.

Bu süreçte evlerine kapanan insanların dijital mecralarda daha çok vakit geçirmesi, firmanın e-ticaret sitesi olan Ayvazonline’ın parlamasına sebep oldu.

Müşterilerine internete bağlı herhangi bir cihazdan ürünlerini rahatlıkla inceleme, peşin fiyatına 4 taksit ve ücretsiz kargo imkanıyla güvenli alışveriş yapma imkanı sunan Ayvazonline’ın 2021'de satış rekorları kırması bekleniyor.

DÖRT ÜRÜNÜ YERLİLEŞTİRDİ, 3 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERDİ

Yangın grubunda dünya çapında bilinen markalarla yaptığı iş birliklerinin yanında kendi markası altında da satış yapan firma, ürün gamındaki dört ürünü daha yerlileştirme çalışmalarını tamamladı.

Şirket, kendi markası altında Alarm Basınç Anahtarlarını, Akış Anahtarlarını, OS&Y ve NRS Gate Vana İzleme Anahtarlarını sektörün beğenisine sundu.

Geleneksel eğitimlerini dijitale taşıyan firma, alanında uzman kişilerle sektör üyelerini ücretsiz ve interaktif eğitimlerde bir araya getirerek, 3 ay gibi kısa bir sürede 50’nin üzerinde eğitim düzenledi ve toplamda 3 bin kişiye eğitim sundu. 

SÖNDÜRÜCÜ GAZ ÇEŞİDİNİ GENİŞLETTİ

Türkiye’nin ilk ve tek FM ve UL onaylı gazlı söndürme dolum istasyonu bulunan şirket, sektöre sunduğu söndürücü gaz çeşidini de genişleterek ürün gamındaki HFC-125 ve HFC-227 gazlarına alternatif olarak, çevreci özelliklere sahip Ayvaz-5-1-12 gazının da dolum ve satışına başladı.  

Geçtiğimiz yıl Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi, Küçük Çamlıca TV ve Radyo Kulesi, Tekirdağ Şehir Hastanesi ve Malatya Onkoloji Hastanesi gibi önde gelen projelere çözümler sunan firma, yurt dışı atılımları kapsamında Asya Pasifik Bölgesi'ndeki varlığını da güçlendirdi. 

OFİS VE DEPO KURULUMU İLE VARLIĞINI PEKİŞTİRDİ

Bölgenin son 5 yıldır büyüyen ve yatırıma en açık ülkesi olan Vietnam’da ofis ve depo yapılanması ile varlığını pekiştiren firmanın ayrıca; Vietnam’da üretim tesisi kurulması, Endonezya ve Malezya’da da benzer yapılanmalara gidilmesi gibi önemli hedefleri bulunuyor.

Türkiye'nin yanı sıra globalde de çalışmalarını sürdüren şirket, bu kapsamda tamamlandığında Ortadoğu’nun en büyük adli binası olacak “Kuveyt Yeni Adalet Sarayı”nda kompansatörleri ile yer aldı. 

Ayrıca İngilte, ABD, Bulgaristan, Endonezya, Katar, Kazakistan, Makedonya, Meksika, S. Arabistan, Umman ve Vietnam gibi ülkelerde de 40'ı aşkın projeye çözümler sundu.