Rockwell Automation sanayi çalışanlarını daha iyi bilgiyle donatmak ve sistemleri daha iyi çalıştırmalarına destek olmak için HMI yazılımını güncelledi. FactoryTalk View yazılımı 10.0 versiyonundaki yeni özellikler bilgiye daha fazla erişim, yeni mobil aygıt desteği ve yazılımlar arası daha fazla entegrasyon sayesinde verimi artırıyor.

Operatörler artık FactoryTalk View Site Edition (SE) yazılımı içindeki TrendPro özelliğini trend verilerin üzerine alarm bilgisi bindirmek için kullanabiliyor. Bu özellik operatörlere alarm oluşumlarını belirli very değerlerine bağlayarak sorun çözmelerini hızlandırma imkanı sağlıyor. Ayrıca bu özelliği ad-hoc trendleri kaydedip diğer işçilerle paylaşmak için de kullanabilirler.

Rockwell Automation FactoryTalk View Ürün Müdürü Sharon Billi-Duran “Bu versiyon ayrıca HMI’a Allen-Bradle kontrolör serisiyle birlikte esnek alarm desteği ekliyor.” Dedi ve şöyle devam etti:

“Daha önce kullanıcıların hem kontrolörde hem de HMI’da farklı durumlar için manuel olarak alarm oluşturması gerekiyordu. Etiket-temelli alarm özelliği ile operatörler artık Logix’te alarm konfigürasyonunu oluşturduğunda HMI bu alarmı otomatik olarak işleme alacaktır, bu da programlama ihtiyacını azaltarak zaman tasarrufu sağlıyor.”

FactoryTalk View SE 10.0 versiyonu ThinManager yazılı kullanıcı bilgilerini FactoryTalk View platformuna da entegre edebiliyor. Geçmişte kullanıcılar iki sisteme ayrı ayrı giriş yapmak zorundaydı. Şimdi otomatik bir login girişi ile ikinci güvenlik noktasını bypass edebiliyor, operasyonları daha kolay ve hızlı hale getirebiliyorlar.

Proses sektörleri için FactoryTalk View SE yazılımı güncellemelerle birlikte artık anormal durum yönetimi (ASM) çoklu monitor yapısına sahip. Bu özellik operatörlerin farkı seviyelerdeki verileri, standartlara uygun ASM kılavuzları doğrultusunda çoklu ekranlar üzerinde görebilmelerini sağlıyor. Ayrıca bu özellik sayesinde operatörlere daha görünür veriler sağlanarak sistemlerini daha verimli işletebilmelerine ve bakım yapabilmelerine olanak sağlıyor.

FactoryTalk View SE yazılımını mobil aygıtlara da taşıyan güncellenmiş FactoryTalk ViewPoint yazılımı artık formül yönetimini de destekliyor. Bu güncelleme işçilerin istedikleri cihazda formülleri görüntüleyebilmelerine ve indirebilmelerine olanak sağlıyor.

Ve artık ViewPoint 10.0 yazılımı sayesinde FactoryTalk Alarm ve Etkinlikler alarm geçmişi mobil aygıtlarından da ulaşılabilir hale geliyor.

FactoryTalk View Machine Edition (ME) yazılımı 10.0 versiyonu kullanıcı verim ve üretkenliğini artırmayı amaçlayan tasarım süresi ve çalışma süresi iyileştirmelerine sahip.

HMI yazılımı atık mevcut projelerin yeniden inşası ve güncellenmesini daha iyi destekliyor ve ekranların edit’lenmesi sırasındaki kullanım kolaylığını da iyileştiriyor.

Rockwell Automation Götselleştirme Yazılımı Pazarlama Müdürü Sue Burtch, “Bu versiyonun öncesinde operator etkinlikleri bir denetim iz sürümüne loglanabiliyordu fakat sistemin bu etkinlikleri saklayacağının garantisi yoktu. Şimdi yerleşik denetim izleriyle bu veriler yerel olrak terminalde saklanıyor ve denetim verisi yedeklenebilene kadar güvenli bir şekilde depolanmış oluyor” dedi. Burtch özellikle ilaç sanayi gibi denetim yoğun sektörlerde ABD 21CFR Part 11 veya EU Annex 11 gibi düzenlemelerin gerekliliklerinin desteklendiğini söyledi.