Abdi İbrahim, İstanbul Esenyurt’taki Üretim Kompleksinde inşaatı devam eden Steril Oftalmoloji & Steril İnhalasyon Üretim Tesisinde faaliyete geçmek için gün sayıyor. Markanın 375 milyon TL’lik yatırımla 2019 yılı içinde üretime başlayacağı tesisinde göz ürünleri üretilecek. Yüksek bir teknolojik donanıma sahip olacak ve FDA standartlarında üretim yapabilecak nitelikte dizayn edilen tesis 600 milyon flakon üretimi ile Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip olacak.

"OFTALMOLOJİK ÜRÜNLER ARTIK TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK"

Abdi İbrahim'den verilen bilgiye göre; dünyada değer bazında en yüksek 10 ilaçtan 6'sı, Türkiye'de ise 9'u biyoteknolojik ilaç. Biyoteknolojik ilaçların dünyada pazar payı yüzde 27 civarında seyrediyor, Türkiye'de ise bu oran yüzde 22 seviyesinde.

Toplam 600 milyon lira yatırımla hayata geçecek olan steril enjektabl ve onkoloji üretim tesislerinde 2019 yılı içinde üretime başlanacak. Markanın Esenyurt’taki üretim kompleksinde yer alan oftalmoloji alanımızla ilgili yatırım süreci tamamlanmak üzere. 240 milyon lira yatırım tutarıyla hayata geçecek bu üretim alanında, halen çoğu ithal olan oftalmolojik ürünler artık Türkiye'de üretilecek. Aynı şekilde 18 milyon liralık yatırım ile de hormon üretim alanı da bu yıl içinde faaliyete geçecek. Bu yatırımlarla birlikte Abdi İbrahim'in Esenyurt üretim kompleksinin toplam yatırım tutarı 2.5 milyar liraya yurtdışı yatırımlarla birlikte ise bu rakam 3 milyar liraya ulaştı. Abdi İbrahim markasının Türkiye'nin haricinde Kazakistan ve Cezayir'de üretim tesisi bulunuyor. Şirket 50 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Yurtdışı dahil 4 bin çalışanı bulunan şirket, istihdam sayısını 4500’e çıkarmayı planlıyor.