Yangınla mücadelede pompa sistemlerinin kullanımı hayati önem taşıyor. Türkiye'de her yıl 25 Eylül 'de başlayıp 1 Ekim günü sona eren “Yangından Korunma Haftası” kapsamında açıklamalarda bulunan Wilo Türkiye Satış Direktörü Fatih Öner, pompa sistemleri sektörünün teknoloji öncüsü Wilo’nun kendi fabrikalarında ürettiği yangın pompaları ile bu alandaki gerekli tüm standartları karşıladığını belirtti. NFPA20 standartlarına uygun, UL listeli ve FM onaylı yangın söndürme sistemleri ile dikkat çeken Wilo, hızlı ürün teslimatıyla da fark yaratıyor. Türkiye geneline yayılan güçlü servis ağı ile olası arızaya 24 saat içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştiriyor.

İleri teknolojisi ve uzman kimliğiyle dünyada 148 ve Türkiye’de 28 yıldır faaliyet gösteren pompa sistemleri sektörünün öncü markası Wilo; yangınla mücadeleye yangın pompa sistemleri ile destek oluyor. Günümüzde fabrika üretim tesislerinden okullara, hastanelerden konut komplekslerine, enerji santrallerinden havaalanlarına kadar tüm tesislerin yangın söndürme sistemlerinde yer alan yangın pompaları hayati bir rol oynuyor. Herhangi bir yangın anında, itfaiye istasyonu bilgilendirilmeden ve itfaiye personeli harekete geçmeden önce yangın pompaları olası bir felaketi önleyebiliyor. Wilo Türkiye Satış Direktörü Fatih Öner, Yangından Korunma Haftası kapsamında pompa sektörünün yenilikçi markası Wilo’nun NFPA20 standartlarına uygun, UL listeli ve FM onaylı yangın pompaları ile yangına profesyonel şekilde müdahale ettiğini açıkladı. 

“KENDİ FABRİKALARIMIZDA ÜRETİYORUZ” 

Fatih Öner, Wilo olarak kendi fabrikalarında ürettiği yangınla mücadele pompa sistemlerinin bu alanda gerekli tüm standartları karşıladığını belirtti. Öner, “Türk Standartları Enstitüsü tarafından belirlenen TS EN 12845 ürün standardının yanı sıra Fire Fighting System sistemlerini oluşturan bileşenleri kapsayan ISO 9001 sertifikası, dünyada yangın ile ilgili kabul gören NFPA20 standartlarına uygun UL listeli FM onayı, EN 12845 (Wilo-SiFire) gibi standartlar Wilo tarafından sağlanıyor. Alanında uzman servis ağımız ile tüm Türkiye’ye hizmet verebilmemiz bu alanda sektörde ilk ve tek olma özelliğine sahip. Türkiye geneline yayılan bu güçlü servis ağımız ile olası arızalara 24 saat içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştiriyoruz. Ayrıca kısa teslim süreleri ile de fark yaratıyoruz” dedi.  

“YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİNİN ESNEK ŞEKİLDE PLANLANMASINI SAĞLIYORUZ”

Wilo’nun yangın pompaları ile konutlar, ticari ve idari binalar, oteller, hastaneler, alışveriş merkezleri, bürolar ve endüstriyel binalarda sprinkler donanımlı yangın söndürme sistemleri için tam otomatik su temini sağladığını vurgulayan Öner, “Bu sene Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen AVM, otel, ofis konseptine sahip bir projede ve geçtiğimiz yıl da Ankara’nın ticari hayatında hem AVM hem ofis olarak hizmet veren Togo Kulelerinde NFPA20 standartlarına uygun, UL listeli ve FM onaylı yangın pompalarımız tercih edildi. Bu iki önemli projede ürünlerimizin kullanılması bizim için gurur verici. Yangınla mücadele uygulamalarımızı; pompa, motor, kontrol panosu, alarm donanımı ve diğer hidro-mekanik aksamları kapsayan “FFS Sistemi (Fire Fighting System)” başlığı altında sunuyoruz. FFS serisi ürünlerimiz ile bir yangın sisteminde ihtiyaç duyulan debinin, istenilen basınç ile transferinin gerçekleştirilmesini sağlıyoruz. Bu serimiz ile her türlü yangın tesisatının basınçlandırılması için kullanılan; otomasyonlu, kontrol ve alarm olanaklı, kompakt ve ön montajı yapılmış sistemlerle hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu. 

YANGINLA MÜCADELE İÇİN 5 FARKLI YANGIN POMPA TİPİ 

Wilo’nun FFS sistemlerinde (Fire Fighting System), ana yangın pompası olarak beş değişik pompa tipi kullanılıyor. Pompaların özellikleri ise şöyle: 

•    SCPFF serisi: Yatay milli bölünebilir gövdeli santrifüj pompalar. 500 gpm (113,5m3/h) – 2500 gpm (567,5m3/h) arasındaki ürün gamına sahip. SCPFF serisi NFPA20 standartlarına uygun UL listeli FM onaylı.

•    NL-NP serisi: NL-NP serisi elastik kaplinli, yatay milli, eksenel emişli pompalar anma debi ve basma yüksekliğine göre 2 kutup (2900 rpm) / 4 kutup (1450 rpm) olarak maksimum 500 metreküp/h, basma yüksekliğinde ise maksimum 130 mSS değerlerinde çalışabiliyor.

•    BP serisi: BP serisi blok tip, yatay milli, eksenel emişli pompalar anma debisi maksimum 500 metreküp/h ve maksimum 100 mSS yükseklik kapasitelere kadar modellere sahip.

•    ASP/SCP serisi: ASP/SCP serisi yatay milli, bölünebilir gövdeli santrifüj pompalar maksimum 1.000 metreküp/h, basma yüksekliğinde maksimum 180 mSS değerlerinde çalışabiliyor.

•    WRH serisi: Yatay milli, çok kademeli WRH serisi, maksimum 700 metreküp/h ve maksimum 350 mSS yükseklik kapasitelere kadar modellere sahip.