DERYA KUMTEPE - Türkiye’nin ilk ve tek FM ve UL onaylı gazlı söndürme dolum istasyonuna sahip olan Ayvaz, 10 yılı aşkın süredir yangın alanında çalışmalar gerçekleştiriyor. Ayvaz, yangın alanında yeni ürün sunabilmek için tüm Ar-Ge olanaklarını bu gruba odakladı. Ürün gamına çevre dostu gazlı söndürme sistemi kattı. Ayvaz, ürün gamında mevcut olan HFC-125 ve HFC-227 gazlarına alternatif ve çevreci özelliklere sahip FK-5-1-12 gazının da dolum ve satışına başlıyor.

HIZLI, ETKİLİ VE TEMİZ GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMİ

Küresel ısınmaya etkisi çok düşük, ozon delme potansiyeli sıfır olan, renksiz ve kokusuz bir yapıya sahip FK-5-1-12 gazı çevre dostu olması nedeniyle özellikle gelişmiş ülkeler tarafından tercih ediliyor. Ayvaz, Hadımköy merkez fabrikasında bulunan gazlı söndürme dolum istasyonunda bu gazın dolum ve satışını “Ayvaz” ve “FIKE” markaları altında gerçekleştiriyor. 

DAHA GÜÇLÜ EKİP, DAHA ZENGİN ÜRÜN GAMI

Konuyla ilgili bilgi veren Ayvaz Yangın Ürün Müdürü Yusuf Koç, pandemi sürecinde ürün ve çözümlerini geliştirme fırsatı bulduklarını söyledi. “Ekibe yeni katılan Proje ve Satış Mühendisi arkadaşlarımızla artık daha güçlüyüz” diyen Koç, çözüm ortaklarına daha iyi hizmet sunabilmek için Ayvaz Yangın kadrosunu güçlendirdiklerinin altını çizdi. Koç, “Pandemi süreci bizim için açıkçası fırsat oldu. Rakiplerimiz piyasanın, sektörün nereye gideceğini düşünürken biz hiç durmadan atılımlarınıza devam ettik. Hadımköy merkez fabrikamızın yakınında yeni bir binaya taşındık. Sosyal mesafenin korunduğu, güvenli bir ofis ve çalışma sistemine geçiş yaptık. Mevcut ürün gamımızı ve hizmetlerimizi de geliştirme fırsatı yakaladık” dedi.

AYVAZ PANO İÇİ SÖNDÜRME SİSTEMLERİ

Sulu veya köpüklü söndürme yapmanın mümkün olmadığı müze, sanat galerileri gibi yerlerde gazlı söndürme sistemlerinin kullanıldığını söyleyen Ürün Müdürü, “Gazlı söndürmenin stratejik olarak tercih edildiği yerlerden biri de elektrik/elektronik panoları. Ayvaz olarak yangın riski bulunan tüm UPS panoları, elektrik ve trafo panoları veya kumanda panoları için Pano İçi Söndürme Sistemi adını verdiğimiz bir sistemin satışını gerçekleştiriyoruz. Bu sistemde kullandığımız gaz silindiri için TPED, sistemin tamamı içinse CE onayımızı aldık. Bir sonraki hedefimiz olan LPCB onayını almak için Ar-Ge çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Sistemin işletmelere büyük bir avantaj sunduğunu dile getiren Koç “Pano içinde oluşan yangını kısa sürede algılıyor ve yangın henüz minimum hasar verdiği anda hızlıca söndürme işlemi yapıyor. Sistemin avantajları konusunda farkındalık yaratmaya başladığımız anda sektörden talepler gelmeye başladı. Şu an önemli projeler için ciddi bir satış gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim” dedi.