Wilo, temiz su temini alanında yeni ürün geliştirmek amacıyla Ar-Ge çalışmalarına hız vermeyi hedefliyor. 2021 yılında mevcut pazarları korumanın yanı sıra potansiyeli yüksek yeni pazarlara da giriş yapacaklarını belirten Wilo Türkiye Genel Müdürü Mehmet Ürek, verimli binalar ve altyapı çalışmaları kapsamında su yönetimi ve endüstri alanlarındaki faaliyetlerini hızlandırarak Türkiye pazarındaki liderliklerini pekiştireceklerini açıkladı. Ürek, Wilo olarak 100 milyon insanın temiz suya erişimini sağlama hedefleri doğrultusunda yenilikçi su çözümlerinin büyüme hızını yüzde 7,5 artırmayı amaçladıklarını da vurguladı.  

“SU ÇÖZÜMLERİ BÜYÜME HIZIMIZI YÜZDE 7,5 ARTIRACAĞIZ” 

Dünyada 148, Türkiye’de ise 28 yıldır faaliyet gösteren Wilo, 10 bine yakın ürün çeşidiyle enerji kaynaklarının akıllı ve verimli kullanıldığı bir dünya için çözümler sunuyor. Wilo olarak, ileri teknolojiye ve enerji verimliliğine sahip akıllı pompaların yaygınlaşması için aralıksız çalıştıklarını ifade eden Wilo Türkiye Genel Müdürü Mehmet Ürek, “Yüksek hedeflerimiz doğrultusunda Türkiye’deki 30. yılımıza adım adım ilerlerken, 2021 yılında da hem var olduğumuz pazarlar hem de hedef pazarlarımız için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Verimli binalar ve altyapı çalışmalarımız kapsamında su yönetimi ve endüstri alanlarındaki faaliyetlerimizi hızlandırarak Türkiye’deki liderliğimizi pekiştirmeyi ve potansiyeli yüksek yeni pazarlara giriş yapmayı hedefliyoruz. Wilo olarak her yıl şirket gelirimizin yüzde 3,5’ini Ar-Ge çalışmalarına ayırıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızın temelinde verimli teknolojilerle çevre ve kullanıcı dostu ürünler geliştirmek yatıyor. 2021 yılında da temiz su temini alanında yeni ürün geliştirme çalışmalarımıza artan bir ivmeyle devam edeceğiz. Wilo olarak 100 milyon insanın temiz suya erişimini sağlama hedefimiz doğrultusunda yenilikçi su çözümlerimizin büyüme hızını yüzde 7,5 artırmayı amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu. 

“2025 YILINDA 2 MİLYAR AVRO CİRO HEDEFLİYORUZ”

Wilo, 2025 yılına kadar yerel üretim anlayışı kapsamında Türkiye’deki üretimini artırmayı hedefliyor. Faaliyet gösterdiği tüm alanlarda ilgili pazarı domine ettiklerini ve takip edilen marka olmaya devam edeceklerini belirten Ürek, “Bu doğrultuda değişimi, suyu ve geleceği yönetmek için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Enerji çözümleri ve endüstri segmenti iş planlarımızın odağında olacak. Wilo Grup organik olarak yıllık ortalama yüzde 6 büyüme gösteriyor ve bu doğrultuda 2025 yılında 2 milyar Euro ciroya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.