Üretim prosesleri giderek daha karmaşık hale geliyor ve prosesleri kontrol etmek, izlemek için daha anlaşılır ölçüm teknolojilerine ihtiyaç duyuluyor. VEGA sektördeki bu ihtiyaca cevap vermek amacıyla kullanımı kolay maksimum güvenlik ve güvenilirlik sağlayan yenilikçi ölçüm teknolojileri geliştirmeyi hedefliyor. VEGA, 1959 yılından beri basit olan iyidir prensibi ile çeşitli sektörlere modern ölçüm teknikleri sağlayacak seviye ve basınç enstrümanları üretmeye devam ediyor. 

KULLANICILARIN İHTİYAÇLARI DOĞRU ANALİZ EDİLMELİ 

Güvenlik proses koşulları için vazgeçilmez ön koşuldur. VEGA sensörleri patlama riski olan ve tehlikeli alanlardaki uygulamalar için SIL2’ye kadar sertifikaları bulunuyor. Tüm VEGA cihazları kullanıcılarının ihtiyaçlarına göre üretilmekte olup, kolay ve anlaşılır menüleri sayesinde kolayca devreye alınabiliyor ve ayarlamaları yapılabiliyor. Ayrıca Bluetooth teknolojisi ile tablet veya akıllı telefonlardan çok kolayca tank veya silo üzerine çıkmadan kısa süreler içinde ayarlamaları yapılabiliyor.  

80 GHZ İLE SEVİYE ÖLÇÜMDE GELECEĞE

Sıvı ve katı malzemelerin kullanıldığı tank ve silolarda VEGAPULS 64 ve VEGAPULS 69 modelleri ile 80 Ghz yüksek frekanslı radar seviye ölçümü yapılabilmektedir. Sıcaklık ve yoğunluk değişimlerinden bağımsız olarak, VEGAPULS 69 tozlu ortam ve tozuma yoğun olan proseslerde, VEGAPULS64 modeli de kondens oluşumu ve yapışma gibi sorunlarda bile iyi odaklanma sayesinde bakım gerektirmeden ölçüm yapabilen seviye sensörlerdir. Biri sıvılar için, biri katılar için 80 Ghz seviye ölçümü sloganı ile yola çıkarak proseslerinizin hemen hemen yüzde 80’ininde ölçüm yapabilmeyi sağlayan 80 Ghz seviye sensörleri bakım, yedekleme ve stok masraflarınızı azaltarak hem prosesinizde hem de ekonomik fark yaratabilirsiniz.

CERTEC SERAMİK HÜCRELİ BASINÇ TRANSMİTTERLERİ

VEGA’nın kendi geliştirdiği ve ürettiği VEGABAR 82 seramik basınç transmitterleri, özellikle kimya sektöründeki ihtiyacın çoğunluğunu tek başına karşılayabiliyor. Kuru, seramik CERTEC® ölçüm hücreli bu cihaz, herhangi bir yağ tipi ölçüm için kullanılmadığından, yağın ürüne karışma, kışın donması sebebi ile ölçüm kaybı gibi riskleri barındırmadığından yoğun olarak tercih ediliyor.

SEVİYE KONTROLÜNDE TAŞMA KURU ÇALIŞMA SWITCHLERİ

Emniyet amaçlı kullanılan seviye switchleri taşma koruma ve kuru çalışma önlemleri için önemini korumaktadır. Cihaz, hazneler ve boru tesisatları içinde dolu veya boş mesajı için, güvenilir aşırı dolum emniyeti veya kuru çalışma ya da pompa emniyeti olarak kullanılabiliyor. VEGASWING 63 modelleri ile sıvılarda, VEGAWAVE63 ve VEGAVIB63 modelleri ile katı ve toz uygulamalarda istenilen boyda üretilebilmektedir.

VEGA VE ENDÜSTRİ 4.0 

Vega’nın sunduğu Vega Inventory System (VIS) sistemi, tankların kontrolünü tek bir noktadan takip edebilmesini sağlıyor. Özellikle kendi sahaları dışında tankları bulunan firmalar tanklarını tek bir noktadan  tanklarını kontrol ederek hem sevkiyatlarında zaman tasarrufu hem de iş yükü azaltarak ekonomik faydalar kazanmaktadırlar. VEGA, lojistik planlamalarında harita ile entegre olan tüm geçerli güvenlik sertifikalarına sahip bir yazılım ile üretici firmaların işlerini kolaylaştırmayı hedef seçmiştir.

VEGA Türkiye Satış Müdürü Sercan Kayabal