Delta Vana, endüstriyel tesisleri, tesislerin USB’lerden gelecek virüs ve casus yazılımlara karşı korunması konusunda uyardı.

Bu kapsamda Honeywell SMX çözümünü kullanıcılarına sunan ve öneren firma, söz konusu çözümün tesislere sağladığı avantajlara değindi. 

GÜVENLİĞİN DEVAMLILIĞINI SAĞLIYOR

Günümüzde taşınabilir veri depolama cihazları (USB’ler) olmadan endüstriyel tesislerin işletilmesinin mümkün olmadığı ancak söz konusu cihazların çoğunlukla zararlı, kötü amaçlı yazılımlar gibi riskleri de beraberinde getiriyor.

Endüstriyel işletmeler, SMX cihazını, işletmelerinin ana giriş kapılarında, tesis girişlerinde yer alan noktalarda ya da tercih edecekleri herhangi bir noktada kullanabiliyor. Basit bir dokunmatik ekran vasıtasıyla ziyaretçi ya da çalışanlardan giriş kaydı prosedürü kapsamında taşınabilir cihazlarını takmaları isteniyor.  

Honeywell’in Advanced Threat Intelligence Exchange (ATIX/Gelişmiş Tehdit İstihbarat Değişimi), sistem tehdit güncellemelerini SMX’e aktararak güvenliğin sürekliliğini sağlıyor.

Kendi kendine öğrenme yetenekleri ve otomasyon, gerek mevcut gerekse yeni ortaya çıkacak USB’lerle taşınan tehditlere karşı koruma sağlıyor.

CİHAZ BİLGİLERİNİ KAYIT ALTINA ALIYOR

SMX, risk taşıyan her türden dosyayı işaretleyip karantinaya alıyor ve USB portlarını kontrolden geçmemiş taşınabilir ortam cihazlarına karşı devre dışı bırakıyor.  

Cihazın SMX üzerinden girişi kaydı yapıldığında kullanıcılar, cihazı tesisin bilgisayar sistemine takarak endüstriyel kontrol ağı üzerinde güvenli güncellemelerin başlatılması için dosya seçimi yapabiliyor. 

Tesiste bulunan bir yüklenici, bir SMX güvenlik kontrolünü tamamlamamış bir başka cihaz bağlama girişiminde bulunduğunda ise, SMX cihazın USB portunu kullanmasını engelliyor. Bu sayede herhangi yetkisiz bir cihazın kontrol ağlarına bağlanmasını ve kasıtlı olarak ya da kazayla bir güvenlik riskine neden olmasını önlüyor.

Yüklenici, tesisten ayrılmadan önce, tesis ziyareti sırasında kullandığı USB sürücüsünün çıkış kaydını yaptırmak üzere tekrar SMX cihazından geçiyor. Bu esnada, cihaz, tesis içerisinde bulunan sistemlerde bir bulaşma meydana gelmiş ya da cihaza yetkisiz dosyaların eklenmiş olduğuna işaret edebilecek anomalilere karşı kontrolden geçiriliyor.

SMX aynı zamanda, uyum kayıtlarına yardımcı olması açısından tesisten çıkış saati gibi cihaz bilgilerini de kaydediyor. 

Çalışma süresi başlangıcında, SMX giriş kaydı sırasında karantinaya alınan her türlü dosya cihazın çıkış kaydının ardından tekrar kullanılabilir hale geliyor.