Türkiye'de ilk defa, sera içerisinde üzüm yetiştiriciliğine,  Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından başlatılan proje ile başlandı. 
 Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, sistem hakkında açıklamada bulundu, " Bir ilk olan bu proje kapsamında; öncelikli olarak birinci sınıf tarım arazisi olmayan ve  bağın toprakta yetiştiriciliği yapılamayan bölgelerde alternatif olarak tarımının yapılmasını hedeflemekteyiz. Türkiye'nin değişik bölgelerinde ve bizim bölgemizde bir çok yerlerde jeotermal enerji kaynağı gibi kaynaklardan enerji kullanımı dışında tarımda kullanım olanaklarını araştırılması amaçlarımızdan bir tanesiydi. Diğer ürünün olmadığı zamanlarda, ilkbaharda piyasaya üzüm sunmayı hedefliyoruz. 
İlk hasadı Mart sonu Nisan başı gibi hedefliyoruz İkincisi Kasım ayında gerçekleşecek ve çeşitlerin uyumuna bakarak, 6 ton civarında ürün hasat edebilmeyi hedefliyoruz. 

2018  itibari ile başlandı ve şu an aktif olarak da kullanıma geçilmiş durumda. Mevcut bitkilerimize besin çözeltisini,  makinemiz dozajlama kısmından ayarladığımız uygun miktarlardaki gübreleri otomasyon sistemine aktarmasıyla bitkilerimize spagetti borular aracılığıyla iletiyoruz.  Daha sonra drene olan suyu,  bir tankta toplayarak bu tanktan UV filtresiyle dezenfeksiyon işlemi yaparak tekrar kullandığımız çözeltiyi geri kazanımını sağlıyoruz. Alltyapı  gereği,  uzaktan algılamayla kendimiz burada olmadığımız zaman da verdiğimiz komutlarla sistemi yönetebiliyoruz. " dedi