Yokogawa Electric Corporation, OpreX™ Saha Cihazları ısı ve yangın algılama çözümü olan DTSX™1 fiber optik ısı dedektörünü geliştirmiş olduğunu duyurdu. Bir muhafaza içerisinde yer alan ve Yokogawa tarafından belirtilen fiber optik kablolarla kullanıma uygun olan DTSX1, kolaylıkla monte edilen, uygun maliyetli, hepsi bir arada tesis izleme ve yangın algılama çözümüdür. Bu çözümün, bakım sorunlarının zamanında tespit edilmesine yardımcı olması ve böylelikle tesisin çalışma süresini geliştirip bakım masraflarını azaltması bekleniyor. Yokogawa bu ürün ile Demir çelik, enerji, kimya, demir dışı metal, kağıt hamuru ve kağıt ile petrol ve gaz endüstrilerine çözüm sağlayacak. 

GELİŞİM ARKA PLANI

Tesislerin yaşlanması ya da işgücü eksikliği gibi nedenler güvenlik yönetimi sorunlarını da beraberinde getiriyor. Yangın riski ise endüstriyel tesisler için bir endişe konusu oluyor. Bu da ısı algılama çözümlerine yönelik ihtiyaç artışı oluyor. Fiber optik ısı dedektörleri bu endişelere çözüm sağlıyor. Bu tip cihazlar, birçok tesisin sıcaklığının izlenmesi hedefiyle kullanım oranı artmaya devam ediyor. Yokogawa, 2011 ve 2014 yıllarında sırasıyla DTSX200 ve DTSX3000 fiber optik sıcaklık sensörlerini piyasaya sunmuştu. Bu ürünlerin kömür ve odun yongası konveyörlerindeki anormal ısı birikiminin tespit edilmesi, geleneksel olmayan petrol ve gaz kuyularındaki sıcaklık değişikliklerinin ölçülmesi ve boru hatları ile tanklardan yüksek ve düşük sıcaklıktaki sıvı ve gaz sızıntılarının tespit edilmesi gibi uygulamalarda kullanılması hedefleniyor. Yokogawa, endüstriyel tesislerdeki ısıyla ilgili arızalardan kaynaklanan olayları önleyebilecek tesis bakım çözümlerine yönelik artan talebe ve yangın algılama standartlarına uygunluk sağlanmasına yönelik ihtiyaca yanıt vermek için, DTSX1’i geliştirdi. Bu kolay monte edilir dedektör, özellikle ısı ve yangın algılamasında kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

KULLANIM KOLAYLIĞI SAĞLAYAN ÖZELLİKLER 

Yokogawa Electric Corporation, OpreX™ Saha Cihazları uygun maliyetiyle, kolay montaj imkanıyla bir arada çözüm sunuyor. Ürünün teknik özellikleri arasında; kolay okunur bir ekran, röle çıkış devreleri, alarm devreleri ve ısı algılaması için gerekli diğer donanımlar bulunuyor. fiber optik kablolarla kullanım için uygun ve özellikle tesis izleme ve yangın algılama uygulamalarında kullanılmak üzere tasarlanan DTSX1, yaklaşık %30 daha az kurulum süresiyle kolay monte ediliyor ve genel amaçlı fiber optik sıcaklık sensöründen daha uygun bir maliyet sunuyor.