Dijitalleşmenin giderek önem kazandığı günümüzde verilerin güvenli bir şekilde depolanması ve saklanmasını sağlayacak Veri Merkezleri’ne olan (Data Center) ihtiyaç hızla artıyor. Özellikle son yıllarda yerli ve milli kaynaklarla inşa edilen veri merkezleri ile dijital verilerin saklanması konusunda dışa bağımlılığın azaltılması, yüksek güvenlik, hız ve erişilebilirlik hedefleniyor. Bu hedefler doğrultusunda Türkiye’nin veri merkezlerine bir yenisi daha eklendi. Tekirdağ Avrupa Merkezi, Çorlu’da 43 bin metrekare kapalı ve 6 bin 800 metrekare beyaz alan üzerinde yer alıyor. “Tekirdağ Avrupa Veri Merkezi” aynı zamanda yeşil bina ve çevreye uyumlu olduğunu belgeleyen “Leed Gold” sertifikası bulunuyor. Tekirdağ Avrupa Merkezi’nin birçok sistem çözümünde yerli ürünler kullanılıyor. Merkez, ısıtma - soğutma - sirkülasyon pompalarında, yangın pompasında, hidrofor ve atık su pompa gruplarında ise Masdaf’ı tercih ediyor. 

“YENİ NESİL POMPA TEKNOLOJİLERİNİ ANLATTIK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Masdaf Bina Teknolojileri Grubu Satış Yöneticisi Cansu Canca, “Satış öncesinde olduğu kadar satış sonrasında da iş ortaklarına kesintisiz teknik destek sunuyoruz. Düzenlediğimiz eğitimle, Avrupa Veri Merkezi’nin teknik ekibine; devreye aldığı yeni nesil pompa teknolojilerini, avantajlarını ve çalışma prensiplerini anlattı ve detaylı bilgiler verdik. Eğitimde gerçekleştirdiğim sunum ile Avrupa Veri Merkezi’nin basınçlı su ihtiyacını karşılayacak su basınçlandırma sistemleri, ısıtma ve soğutma sirkülasyon pompaları, kirli ve atık suların transferinde etkili çözümler sunan dalgıç pompalar ve binanın yangın güvenliğini sağlayacak yangın pompalarını anlattık.” dedi.   

“ENERJİ VERİMLİLİĞİ İLE BİRÇOK AVANTAJ SUNUYORUZ”

Canca, sistemin sağladığı avantajları şu sözlerle anlattı: “MultiHexa serisi hidroforlarda kullanılan GenIO Motor Üstü Frekans İnvertörleri ile maksimum sistem verimliliği hedefliyoruz. GenIO Motor Üstü Frekans İnvertörleri ile değişken debili tüketim şartlarında frekans değişimini kompanze ediyoruz. Pompaların daha verimli çalışmasına olanak tanırken aynı zamanda basıncın sürekliliğini sağlıyoruz. GenIO Motor Üstü Frekans İnvertörleri ile pompaların her birinin toplam çalışma saatlerini de görüntülüyoruz. Sistem enerji verimliliği sağlıyor. Bunun yanı sıra ise çoklu pompa sistemlerinde gerçek zamanlı eş yaşlanma avantajı sağlıyoruz. Hidrofor setlerinde bulunan invertör ve EMC panolar, şebekede oluşabilecek akım ve gerilim harmoniklerini engelliyor. Arıza durumlarında ise arızalı pompanın devre dışı bırakılmasını sağlıyor. Yedek pompanın otomatik olarak devreye alınmasını ve sistemin herhangi bir aksaklığa neden olmadan çalışmasını sağlıyoruz.” dedi.