Bir fabrika veya tesiste dijitalleşmede tam entegrasyon için birden fazla değişkene ihtiyaç duyuluyor. Bu özellikler bütün bir sistemin ayrı ayrı çarklar olarak işlemesi ve birbirine hizmet etmesi gerekiyor.  

Dijitalleşme trendi, üreticilere yakın vadede çözülmesi gereken bazı zorlukları beraberinde getireceği görülüyor. WAGO, bu zorluklar için hassas çalışmalar gerçekleştirerek, durumlara uygun çözümler üretti ve ileride oluşabilecek zorlukları ön görerek, kullanıcılar için ek özellikler geliştirdi.

Bir fabrika veya tesisin dijitalleşmeye tam entegre olması birkaç değişkene ihtiyacı duyuluyor. Bu özelliklerin ise bütün bir sistemin ayrı ayrı çarkları şeklinde işlemesi ve birbirine hizmet etmeleri gerekiyor.

WAGO bu kavramları şöyle açıklıyor:

Siber güvenliğin önemi nedir?

Elde edilen verilerin sadece buluta aktarılması yeterli değil. Bu bilgileri manipülasyonlara karşı korumalı hale getirmek gerekiyor. Bunlar arasında en çok değerlendirilenlerden birisi ise üretim verisi. Üretim verisinin özel olarak korunması gerekiyor. Bu sebeple Linux işletim sistemi ve güvenli dizaynı ile WAGO kontrolörleri saldırıları geri çevirecek bir yapıda tasarlandı. WAGO Connectivity Portal ise aynı anda tüm verinin kolay ve güvenli şekilde internet üzerinden transferine imkan sağlıyor. Aynı zamanda bu portal; alan erişimi, M2M, IoT ve şantiye ağları için de ideal bir çözüm.

Sensör Entegrasyonu’nun önemi…

Verilerin ölçümü, ağ oluşturma süreçleri için temel ve bunları yönlendiriyor. WAGO akıllı sensör-aktuatör entegrasyonuyla sahadan değerli verilerin elde edilmesini sağlanabiliyor. Bu veriler ise sistemin optimal kullanıma ayarlanması, monitörleme ve geliştirmeler için kullanılıyor. Bu konuda WAGO, 500’den fazla I/O modülü ile dünyanın en kapsamlı I/O sistemini kullanıcılarına sunuyor.

Yatay ağ uygulamaları…

Endüstri 4.0 için; üretim adacıklarının bir ağ altında bağlanması, sistemin ve tesis sınırlarının bağlanması kadar başarıyı etkileyen bir unsur. Bununla teknolojik eğilim beraberinde, I / O Sistemi 750 ile WAGO’nun tam olarak sunduğu; çok esnek bir iletişim ve kontrol çözümü gerektiriyor. 500’den fazla I/O modülü, 60 kontrolör ve 40 fieldbus kuplör ile tüm değer yaratma süreci boyunca sorunsuz iletişim sağlıyor.

Adaptasyon…

Uyarlanabilir üretim süreçleri, esneklik, verimlilik ve genişlik ilk anahtar. Bu süreçleri gerçekleştirmek için sistem modülleri esnek olmalı ve herhangi bir üreticiye bağlı olmamalı. Bu alanlar özel otomasyon sistemlerine gereksinim duyuyor. WAGO bu sorunu “ Endüstri 4.0 İnovasyon Ödülü” nü aldığı DIMA ile çözdü. DIMA MTP, modüllerin bir kontrol sistemi içinde bağlanıp ayrılmasına izin veriyor – üstelik herhangi bir programlamaya ihtiyaç duyulmuyor.

Bulut bağlantısı…

Bulut çözümleri, özellikle alan erişimi ve süreç optimizasyonu ile endüstri için müthiş bir potansiyel sunuyor. Bulut, gerçek ve dijital dünyayı birbirine bağlar. Ayrıca, markaların küresel iletişim yapılarının çapraz haberleşmesini de kolaylaştırıyor. WAGO’nun PFC ailesi kontrolörleri, sahadan buluta veri aktarımında, güvenli bir veri iletişimini garanti ediyor.

SmartDATA…

Sipariş ve üretim süreçleri, geleceğin endüstrilerinde giderek daha fazla dijitalleştirilecek ve otomatik hale getirilecek. SmartDATA’da hedef, katma değer zincirinin tamamı boyunca, tutarlılık ve veri şeffaflığı ile azaltılmış maliyetler, zaman tasarrufu ve gereksiz masrafların önlenmesidir. WAGO SmartDATA mühendislik hizmeti ile kullanıcıların planlama ve tasarımdan, test ve devreye almaya kadar tüm süreçlerine yardımcı olan bir çözüm sunuyor.