Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, "İnovatif peynirleri ve geliştirdiği iş modelleri ile fark yaratan firmamız, Ar-Ge Merkezi’nde üretimden teknolojiye kadar araştırma geliştirme yatırımları yaparak, sürdürülebilirlik konusunda da lider bir üretici olduğunu kanıtlamıştır." diyor.

Muratbey olarak, Ar-Ge Merkezimizde onu aşkın proje üzerinde çalışmalara devam ediyoruz. İki proje ile TÜBİTAK’a başvuruda bulunduk. Türkiye’nin hammadde ile ilgili dışa bağımlılığını azaltmaya ve milli servetin korunmasına yönelik katkı sunmak başlıca hedeflerimizden biridir. Bu nedenle makine ve teknoloji alanındaki Ar-Ge Merkezimizde, dış kaynaklı bir hammaddenin daha verimli kullanımı konusuna çalışıyoruz. İlgili sektörlerin yurt dışından dövizle getirdiği hammaddeyi Ar-Ge Merkezimizde geliştirerek, yurt dışı harcama payını düşürmek istiyoruz. 

Ar-Ge konusundaki hedefimiz; üretimde sürdürülebilirlik, teknolojide hammadde verimliliğinin geliştirilmesi ve milli servetin korunmasına katkıda bulunmaktır.

Ürüne yönelik yürüttüğümüz TÜBİTAK projemiz ile de toplum sağlığına çözüm üreteceğiz. Üretim tesislerinde hijyen amaçlı kullanılan bir hammaddenin verimliliğini ve etkinliğini yükselterek, iktisadi anlamda gezegenin kıt kaynaklarını gereğinden fazla tüketmeksizin, sürdürülebilirliğe katkı sunmayı amaçlıyoruz.