3. Proses Otomasyonu Zirvesi ve Sergisi’nde, ST Endüstri Radyonun canlı yayınları, Çetin Ünsalan’ın Reel Piyasalar programıyla devam etti. Ünsalan’ın canlı yayın konuğu JESTER (Jeotermal Elektik Santralı Yatırımcıları Derneği) Başkanı Ufuk Şentürk, yapılan haksız ve yanlış ithamlara karşın, jeotermalin en temiz enerji kaynağı olduğunu ve devletin sübvansiyonu ile elektrik fiyatını 3 Cent'e yani yarı fiyatına indirebileceklerini kaydetti. 

Jeotermal kuyuların ortalama 3 bin metre derinliğe, çelik borularla indiğini, borunun etrafının betonla kapandığını anlatan Şentürk, kaynama noktası 30’lu derecelerdeki, pentan, bütan, izobütan gibi sıvıları yer altına basıyoruz. Bunun, aylık 1 milyon dolarlık maliyetine, temiz enerji üretmek adına katlanıyoruz, dedi. 

Depreme neden oluyoruz!
Sıklıkla depreme neden olmakla itham edildiklerini ve bu durumun medyada da yansımaları olduğunu belirten Şentürk, “Depreme neden oluyor muyuz? Evet. Ama insanın hissedemeyeceği kadar küçük depremlere neden oluyoruz. Ve aslında, fay hattında biriken stresi alıp, olası büyük depremleri engelliyoruz.” dedi. 

Türkiye’de petrole verilen  büyük destekle, neredeyse açılan kuyunun bedavaya geldiğini anlatan Şentürk şöyle konuştu: “İşte biz de sektörümüz lçln bunu istiyoruz. Bakanlığı neredeyse razı etmiştik ama olmadı. 60 milyon dolarlık bir sübvansiyon istiyor ve 10 katını yani 600 milyon dolar vermeyi taahhüt ediyoruz. Bu yapılırsa elektrik fiyatları yarı fiyatına inecektir.” 


Radyo Programını Dinlemek İçin Tıklayın