Bulut tekonolijisinden yararlanan Uniformance® Cloud Historian, bu sayede birden çok sahaya ait verileri analiz etmek ve çalışma süresini artırrıyor. HPS Çözümleri Başkanı Vimal Kapur: “ Çoklu hizmet esası ile bir tesiste bulunan fikirlerden, tüm tesislerin faydalanmasını mümkün kılarak daha akıllı, daha stratejik kararlar alınmasına ve akılcı adımlar atılmasına izin veriyor" açıklamasında bulundu.

Yepyeni Honeywell Connected Plant Uniformance® Cloud Historian'ı, Honeywell Proses Çözümleri (HPS) piyasaya sürdü. Bu yeni ürün sayesinde, müşterilerin varlık kullanılabilirliğini iyileştirmelerine, çalışma süresini artırmalarına yardımcı olmakta ve işletme genelinde görselleştirme ile analize yönelik bir bulut tabanlı hizmet olarak kullanılmakta olan bir yazılım. 

Uniformance Cloud Historian tarafından tasarlanmış bu yazılım sektörde bir ilk. Gerçek zamanlı proses verileri analizini bir veri gölüyle birleştirerek, firmaların işletmelerinde diğer analitik araçlarla birlikte üretimin, Kurumsal Kaynak Planlamasının (ERP) ve diğer iş verilerinin entegrasyonunu olanaklı kılmaktadır. Bu özellik sayesinde, işletme verilerinin tesislerde ya da saha  kullanımında olan araç ve işlevleri kullanarak, daha önce mümkün olmayan bir hızda, anında analiz edilmesini sağlar. HPS Başkanı  Kapur, "Uniformance Cloud Historian ile birlikte, büyük verinin ve bulutun tüm gücünü ilk defa Honeywell'in geleneksel proses tarihçisine getirerek, en karmaşık çoklu saha organizasyonlarını dahil olmak üzere, zahmetsiz bir şekilde birbirine bağlamakta. Çözüm ise bir tesiste olması gereken ve olası fikirlerden, tüm tesislerin faydalanmasını mümkün kılarak daha akıllı, daha stratejik kararlar alınmasına ve akılcı adımlar atılmasına izin veriyor," şeklinde konuştu.

Honeywell'in yeni ürünü ile önceden haftalar ya da aylar süren projeler şimdi saatler içinde gerçekleştirilebilmekte. İşte bu verimlilik esası ile bir müşterinin mevcut araç ve fonksiyonlarını kullanma imkânıyla bir araya geldiğinde, konuşlandırma ve mühendislik süresini ciddi ölçüde azaltabilmektedir. Bunun yanı sıra,  yerel bulut teknolojisi aracılığıyla sağlanan performans ve ölçek, işletme bilgi teknolojisi maliyetlerini yüzde 25'e kadar düşürüyor.Aynı zamanda bu ürün, nesnelerin interneti platformu üzerinde kurulu olduğundan gelecekteki diğer, müşterilere ek uygulamalar ve hizmetler şeklinde aktarılabilir. ARC Danışma Grubu baş analisti Janice Abel yaptığı açıklamada şunları belirtti: "ARC olarak biz, güvenli bir bulutun tarihçiler gibi uygulamalar için ideal bir ortam sağladığı kanaatindeyiz.  Tarihçi, hem tesis olarak hem işletme olarak performansını iyileştirmek için endüstriyel tesislerdeki kullanıcıların verilere erişmesini, verileri analiz etmesini ve verilerden faydalanmasını hızlandırmalı ve kolaylaştırmalı. Bunun yanında  veri gölü teknolojileri ve bulutla, genellikle yoğun kaynak gerektiren uygulamalarla ilişkili ciddi maliyetleri azaltmaya yardımcı olmalı," şeklinde konuştu.