Türkiye’deki ilk yerli solenoid vana, pnömatik aktüatör, pnömatik pistonlu vana, patlaç valf ve elektrikli aktüatör imalatçısı SMS Tork, yerli solunum cihazında kullanılmak üzere oransal solenoid vana uygulaması geliştirdi.

Firma, Ar-Ge çalışmaları neticesinde yüzde 100 yerli olarak geliştirdiği ilk ürünleri test etmek amacıyla Aselsan’a iletti. 

Oransal valfler, hastaya iletilen vana debisi üzerinde doğrudan etkisi olması sebebiyle kritik öneme sahip bir ürün olarak öne çıkıyor. 

MEDİKAL CİHAZLARDA KULLANIMA UYGUN

Firma tarafından üretilen SP serisi direk çekmeli tip solenoid vana, özellikle son dönemde Koronavirüs (COVID-19) salgını için ihtiyaç duyulan solunum cihazları, maske yapımı gibi medikal cihazlarda kullanıma uygun olması nedeniyle de önem taşıyor. 

ORANSAL SOLENOİD VANA NEDİR? 

Solenoid vanalar hızlı açma kapama yapmaları, kompakt, uygun maliyette ve uzun ömürlü olmaları için sanayide geniş bir şekilde kullanılıyor.

Genelde solenoid valfler, sanayide Aç/Kapa (On/Off) uygulamalarda tercih ediliyor. Ancak oransal bir şekilde, yani kontrol sinyalini değiştirerek debi kontrolünü sağlamak, solenoid valflerde de mümkün.

Özel hesaplamalar neticesinde tasarlanan TORK SP serisi oransal solenoid valfler, gerilim değişikliğiyle debi kontrolünü sağlıyor. 

Söz konusu valfler çok hassas bir şekilde (yüzde 3 hassasiyetinde) akış kontrolünü sağlayabiliyor.