SOCAR Türkiye Ar-Ge tarafından geliştirilen "Circular TwAIn Projesi", Avrupa Komisyonu Ufuk Avrupa Programı (HEUROPE) çerçevesinde fonlanmaya hak kazandı. Proje aynı zamanda, firmanın Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen ilk dijital proje olma özelliğini de taşıyor.

10 GLOBAL PARTNER YER ALIYOR

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ'nin AB tarafından fonlanmaya hak kazanan dördüncü projesi olan Circular TwAIn, yapay zeka ve dijital çözümler ile sürdürülebilirlik ve enerji verimliliğini maksimum seviyeye taşımayı amaçlıyor. Projeyle ayrıca, yapay zeka ile büyük ölçekli fabrikalarda enerji verimliliği sağlayacak dijital bir aracın geliştirilmesi hedefleniyor.

SİLKAR ENDAŞ ONLINE DURUM İZLEME SİSTEMİNİ TANITTI SİLKAR ENDAŞ ONLINE DURUM İZLEME SİSTEMİNİ TANITTI

AI Platform for Integrated Sustainable and Circular Manufacturing partnerliğinde hayata geçirilen projenin çalışma konsorsiyumunda 10 global partner yer alıyor.

KARBON AYAK İZİNİN AZALTILMASINI SAĞLAYACAK

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ, projeyle üretilecek dijital uygulamanın geniş ölçekli gösterimini sağlama ve PETKİM'in EO/EG tesisinde validasyon testlerini destekleme süreçlerini yönetecek.

Proje, üretmiş olduğu çıktılarla enerji tüketimi ve karbon ayak izinin azaltılması için önemli katkılarda bulunacak.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK İÇİN DEĞER ÜRETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ Genel Müdürü Bilal Guliyev, orta ve uzun süreli dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve enerji optimizasyonu stratejilerinin geliştirilmesine hizmet edecek projenin Almanya, İspanya, İtalya, Kıbrıs, Lüksemburg ve Norveç'ten 10 global partnerin paydaşlığında ilerleyeceği bilgisini verdi.

Daha önce  "CO2 Fokus", "CARMOF" ve "NEFERTITI" projelerinin EU Horizon 2020-Karbon Yakalama, Depolama ve Kullanım Programı kapsamında fonlanmaya hak kazandığını hatırlatan Guliyev, partneri oldukları Circular TwAIn'in AB fonları tarafından desteklenmeye hak kazanan dördüncü projeleri olduğunu kaydetti.

Bilal Guliyev, "Yenilikçi projelerimiz ve global iş birliklerimizle, sürdürülebilir gelecek için katma değer üretmeye odaklanan çalışmalarımıza devam edeceğiz." diyerek sözlerini noktaladı. (AA)