SOCAR, lise öğrencilerinde girişimcilikle ilgili farkındalık yaratmayı ve yeni yüzyılın becerilerine sahip girişimciler yetiştirmeyi hedefleyen, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ‘İnovatif Düşünme ve Girişimcilik’ projesini hayata geçiriyor.  

Türkiye ve Azerbaycan'a dev projelerle güç katan SOCAR Türkiye, gençleri yarınlara hazırlamak adına yeni bir projeye başlıyor. İnovatif düşünme becerilerini geliştirecek projeyi 'Dersimiz: Girişimcilik' adıyla duyuran marka, mesleki ve teknik ortaöğretimin niteliğini artırma hedefi güdüyor. Türkiye’de ilk defa olma özelliğine sahip bu projeyle öğrenciler yenilikçi projeler geliştirebilecek, iş dünyası ve genç girişimcilerin deneyimlerinden faydalanabilecekler.

PROTOKOL İMZALANDI

İki yılda toplam 10 okulda bin 600 öğrenciye ulaşılması hedeflenen 'İnovatif Düşünme ve Girişimcilik’ projesi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve SOCAR Türkiye Dış İlişkiler Başkanı Murat LeCompte’un imzaladığı protokolle hayata geçirildi. 

2 YIL SÜRECEK PROJE

İnovatif Düşünme ve Girişimcilik Projesi’nin, iki eğitim öğretim yılı boyunca sürmesi planlanırken, gençlerin sosyal beceri, inovatif düşünme ve yenilikçi fikirler ortaya çıkarıp sunabilme becerilerinin artırılması hedefleniyor. Gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, eğitimler, yarışmalar sonunda ortaya çıkan projeler arasından seçim yapılacak ve sonrasında hayata geçirilecek çalışmalarla, seçilmiş projeler için hibe programlarından destek bulunması hedefleniyor.