Seramik ürünler oluşturmak için kullanılan bir hammadde olan sır’ı karıştırmak ve üretmek için geleneksel otomasyon ekipmanları kullanır.  Bunun için genellikle yüksek dönme momentini ve düşük hızı üretmek için bir dişli kutusuna bağlanmış bir AC endüksiyon motoru kullanılır. 

sırasında tork ve hızı koruma yeteneği kritik öneme sahiptir.  Sabit hız ve tork korunmazsa, ortaya çıkan değişiklik karışımla ilgili problemler yaratabilir ve hatalı ürünlerle sonuçlanarak atığa dönüşür. 

Bu karıştırma uygulamasında bir dişli kutusu kullanmanın tehlikelerinden biriyse  dişli kutusundan karıştırma tankına sızan en küçük yağ miktarının bile sır karışımının kalitesini tehlikeye sokması ve tanktaki tüm malzemeyi boşa harcamasıdır.

Hem AC endüksiyon motorları hem de dişli kutularını birlikte kullanmanın birleşimi de verimsizliği iki katına çıkarır, böylece kullanıcıya yüksek düzeyde boşa harcanmış enerji ve istenmeyen atık ısısı ile geri döner. 

Bu sorunlar üretim hatlarında yüksek maliyetlere sebep olarak verimliliği büyük ölçüde düşürür.

EMF MOTOR’DAN KRİTİK UYGULAMALAR İÇİN MÜKEMMEL ÇÖZÜM

EMF MOTOR yüksek verimli tork motoru, düşük hızda çok yüksek tork üretir, bu nedenle bu uygulamada bir dişli kutusuna ihtiyaç duymadan doğrudan tahrik çözümü olarak kullanılabilir. 
Motor, mükemmel sır kalitesiyle sonuçlanan hız ve torku doğru bir şekilde korumak için tam olarak kontrol edilebilir. Yüksek verimlilik sağlanır.

Patentli EMF Motor çözümü; seramik sır karıştırmada 500, 1500 ve 8000 kg'lık tank kapasitelerine sahip karıştırıcılar konusunda deneyimiyle 31 ton malzemeye kadar karışma kabiliyetine sahiptir. 

EMF Motor çözümü;
•    Sürekli olarak çok düşük hızda çok yüksek tork üretir. 
•    Açık döngü konfigürasyonunda bile hız ve tork doğru bir şekilde korunur. 
•    Motor, minimum güç tüketimi ile sonuçlanan son derece verimlidir. 
•    EMF Motor dişli kutusu gerektirmez, bakım gerektirmez ve ilave soğutma gerektirmez. 

https://www.emfmotor.com/