Votorantim Çimento Sivas fabrikasını, 140 milyon euroluk modernizasyon ile yeniledi ve kapasitesini yüzde 40 arttırdı.

Temelleri 1938 senesinde atılan, 1943 yılında hizmete giren Çimento Fabrikası, yeni yatırım sonrası ilk ihracatını 2018 yılının Ekim ayında, Rusya'ya gerçekleştirdi. Bu konu ile ilgili olarak fabrikanın genel müdürü Yusuf Yenigün, “Bu sene ihracatla satış rakamlarını ikiye katlamak öncelikli hedefimizdir” dedi.

1992 senesinde özelleştirilen fabrika, 2015 yılında Votorantim Cimentos bünyesine geçmiş bulunuyor. Hali hazırda, 140 kişinin kadrolu olarak istihdam edildiği tesis içerisinde, taşeronlarla birlikte toplam bu 250 kişi çalışmakta.

“Sivas ilimizde verimli olacak ve hizmet edecek biçimde fabrikamız mevcut” diye sözlerine devam eden Yenigün “ Mart ayında devreye alınmış bulunuyor. Bu 140 milyon euroluk bir yatırım. Ve 140 milyonluk bu yatırımın sonucunda, çevre illere de destek verecek şekilde çeşitli ürün gamlarında üretimler yapmış bulunmaktayız. Bunları açarsak, özellikle sülfata dayanıklı ve düşük alkalili çimento, bir de altın madenine özel çimento bulunmakta.” İfadelerini kullandı.

RUSYA'YA İLK İHRACAT

Yenigün şöyle devam etti: “ Ülkemize kurulan ilk çimento fabrikalarından bir tanesi olarak, 74 senelik bir hizmet içerisinde Sivas iline ve doğu, güneydoğu Anadolu'ya kadar hizmet etmiş durumdayız. Fakat zaman içerisinde hem çevresel anlamda hem ekonomik anlamda daha gelişmeye açık bir sektör olması nedeniyle de fabrikamızı daha da geliştirme ihtiyacı duyuldu ve bu nedenle de, biz eski hattımızı kapatarak yeni bir fabrika kurmaya çalıştık. 2017 senesinde, ilk kez mart ayında fabrikamızı kurmamız nedeniyle tabi ki deneme ürünleri ve yeni üretime geçmemiz nedeniyle fazla satışımız olmadı. Ancak önceki yıla göre satışımızı biraz daha artırdık. 2018 senesi içinde beklentimiz, ihracatla birlikte 2 katına çıkmak yönünde.”