Bitüm üretimi, yapışkan ürünler ve korozif kimyasallar, toz gibi zorlu ürünlerde seviye ölçüm uygulamaları ve zorlu saha koşullarında radar ölçüm teknolojisinin avantajları, Vega'nın 20 Kasım Salı günü Tuzla'da bir otelde gerçekleştirilen seminerde anlatıldı. Vega Türkiye Müdürü Bahadır Avcı ile etkinliğin detayları üzerine bir söyleşi gerçekleştirme imkanı bulduk.  Avcı etkinlik ile şu açıklamada bulundu: “Vega Türkiye,  İstanbul ve İzmir’de Düzenlediği Ölçüm Teknolojileri Seminerlerinde, proses endüstrileri ve ağır sanayi çözümleri başta olmak üzere 80 Ghz’lik Radar Teknolojisi ile seviye ölçümü, Mineral ve petrokimya endüstrileri için Radyoaktif kaynaklı seviye ve yoğunluk ölçümü ve basınç ölçümlerinde ki yeni trendleri ve avantajlarını anlattı.”

Etkinliğin konusunu öğrenebilir miyiz?

Vega Türkiye,  İstanbul ve İzmir’de Düzenlediği Ölçüm Teknolojileri Seminerlerinde, proses endüstrileri ve ağır sanayi çözümleri başta olmak üzere 80 Ghz’lik Radar Teknolojisi ile seviye ölçümü, Mineral ve petrokimya endüstrileri için Radyoaktif kaynaklı seviye ve yoğunluk ölçümü ve basınç ölçümlerinde ki yeni trendleri ve avantajlarını anlattı.

Etkinliğe katılan müşteri profilini öğrenebilir miyiz? Genellikle hangi birim ve görevde kişiler ve hangi sektörden çalışanlar katılım gösterdi?

Proses endüstrisi son kullanıcılarının ve teknoloji geliştiren firmaların enstrümantasyon ve otomasyon birimlerindeki yetkililerin katılımı ile gerçekleşti. Ağırlıklı olarak kimya ve petrokimya, Gıda, çimento, maden ve enerji sektörleri katılım gösterdi.

Gerçekleştirilen sunumlar oldukça etkileyiciydi. Özellikle zorlu koşullarda ne tür etkenlerle karşılaşılabileceği oldukça etkin bir şekilde anlatıldı. Sizden bu örnekleri yeniden dinleyebilir miyiz?

80 GHz radar sensörleri, proses endüstrilerinde seviye uygulamalarında üniversal olarak kullanılabilme özelliği gösteriyor. Sıvı malzemelerin seviye ölçümünde kullanılan VEGAPULS 64, güçlü fokuslanması sayesinde antende oluşan kondensat veya yapışmalarda dahi kesinlikle aynı ölçüm sonuçları sunuyor. Kendi sınıfının sensörleri arasında en küçük anten ile donatılabilme özelliğine sahip olan sensörü en dar ve küçük alanlarda dahi kullanmak mümkün.

80 GHz, katı&dökme malzemelerde de ölçümü bir üst noktaya taşıyor. Çok Tozlu ortamlarda veya sensöre yapışan malzemenin olup olmaması fark etmiyor. VEGAPULS 69, bunun gibi ölçüm koşullarının üstesinden güvenilir bir şekilde gelebilmek için gereken özelliklere ve fokuslanmaya sahip bir ürün portföyü.

En çok hangi konularda sorular aldınız? Kullanıcıların hangi sorularına yanıtlar bulundu?

80GHz Radar seviye ölçüm ürünleri ve radyoaktif kaynaklı ölçüm teknolojileri ile ilgili sorular başta olmak üzere özellikle seramik membranlı basınç ölçüm teknolojileri ve elektronik fark basınç ürünlerimiz ile ilgili gelen soruları uygulamalı ve referansları örneklerle cevapladık.

Bu zorlu koşullar için Vega ürünlerinin ayırt edici özellikleri ve sağladığı avantajlar nelerdir?

Vega çok zorlu koşullarda dahil takıp yıllarca unutacağınız ürünler üretiyor. Ürünlerin hepsi Almanya’da çok özel test ekipmanları ile tüm zorlu koşullarda test ediliyor ve onaylanıyor. Çok ekstrem uygulamalarınıza cevap verir, bugün hangi endüstri tesisine giderseniz her tesiste Vega ürünlerini bulabilirsiniz ve en zorlu şartlar altında çalışan yine Vega ürünleridir.

Markanın Türkiye pazarına bakışı nedir?

Vega markası yaklaşık 30 yıldır Türkiye’de severek kullanılan bir marka ve 2013 yılı ile birlikte Vega kendisi(kardeş şirketi) olarak Türkiye’de kendi ekibi ile büyüyerek yoluna devam etmektedir.

Son olarak yeni ürünlerinizi ve fark yaratan özelliklerini tanıyabilir miyiz?

80 GHz’lik radar teknolojisinin, çok kısa bir süre içinde piyasada kabul görerek, birçok proses endüstrisinde 26 GHz’in yerine geçti. Elektronik fark basınç transmitter ürünlerimiz ile proses endüstrilerinde fark yaratan Vega geliştirdiği teknolojilerle, sıcaklık farklarından ve proseslerdeki en büyük sorun olan kapiler boruların tıkanmalardan etkilenmeyen ürünler geliştirerek saha ekiplerinin işlerini kolaylaştırıyor. Vega Radyoaktif kaynaklı seviye, yoğunluk ve ağırlık ölçüm cihazları yıllardır endüstrilerde kullanılıyor ve bu konuda dünyanın en önde gelen lider üreticilerinden biri konumunda.