Proses kontrol uzmanı Renishaw’un yardımı ile birçok firma üretimdeki performansını değiştirerek mevcut varlıklardan daha fazla verim alıyor. Bu anlamda öncelikli yapılacakların başında otomasyonu arttırıp insan müdahalesini azaltmak geliyor. Daha sonrasında ise yeniden işleme, imtiyazlar ve hurdalar azaltılıp, yeteneklerin geliştirilmesi ve daha fazla iş üstlenilmesi gerekiyor.
Üretim sürelerini kısaltmak da bu süreçte oldukça önemli, Bununla birlikte izlenebilirliğin artırılması, maliyetlerin kontrol edilmesi de kazancı arttıracaktır. Renishaw'un Üretken İşlem Piramit™ , yenilikçi teknoloji, kanıtlanmış yöntemleri ve uzman desteği ile fabrikalardaki varyasyonlar tanımlanabilecek ve kontrol edilebilecek bir çerçeve sunuyor. Ayrıca firma, 'yeşil düğme' veya 'ışıklandırma' hedefine ulaşılmasına da yardımcı oluyor.

BAŞTAN SONA PROSESS KONTROL ÇÖZÜMLERİ

Renishaw’ın prosess kontrol çözümleri üretim performansını iyileştiriyor ve imalat kapasitesini arttırıyor. Renishaw’ın prosess kontrol çözümleri bir zaman çizelgesine yerleştirildiğinde en başta, işlemin hemen öncesinde, işlem sırasında ve sonrasında uygulanabiliyor.  İşleme başlanmadan önce Renishaw’ın koruyucu çözümleri prosesin, ortamın ve ürünün kararlığını en yüksek hale getiriyor. Bu proses temeli kontrolleridir.

İşlemden hemen önce Renishaw’ın ön görü çözümleri işleme sistemi öğelerinin yerini ve büyüklüğünü belirliyor. Bunlar ise proses ayarı kontrolleridir. 
İşlem sırasında Renishaw’ın aktif çözümleri ürünün kendiliğinden oluşan değişikliklerine ve o gün ki gerçek koşullara uyum sağlamasını mümkün kılıyor. Bunlar da proses içi kontrollerdir. İşlem sonrasında Renishaw’ın bilgi verici çözümleri veri analizi ve proses kayıtları ile birlikte parça ve prosesin doğrulamasını sağlıyor. Bunlar proses sonrası izleme kontrolleridir.

Renishaw, kendi Verimli Proses Piramidini™ oluşturmak için tüm imalat süresince proses kontrollerini kullanıyor. Piramit,  proses değişikliğinin tüm kaynaklarının tanımlanmasına ve söz konusu değişikliklerin proses çıktılarının üzerindeki etkilerini en aza indirmek için kontrol mekanizmaları koyulmasına yardımcı olur.