Çalışma ortamının zorlayıcı olduğu uygulamalarda proses şartlarını çok iyi anlayarak ona uygun seçimler yapılması gerekiyor. Özellikle emniyet gerektiren uygulamalar ve tesislerde pnömatik aktüatörlerin seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterler bulunuyor.

SIL3 ve ATEX belgeli ürünleriyle TORK emniyet gerektiren uygulamalarda yüksek güvenlikle kullanılıyor.  -40 derece ile +90 derece arasında değişen sıcaklıklarda çalışabilen SIL3 sertifikalı TORK pnömatik aktüatörler, seveso kapsamında giren tesislerde kullanılabiliyor.

Bu belge sayesinde TORK pnömatik aktüatörleri kullanan tesisler hata öngörüsünü buradan aldıkları bilgiler ile yapabiliyorlar. SIL sadece tek bir ürünü kapsayan yapı değil, komple sistemin hata yapma olasılığını elde edilmesini sağlayan bir yapı. Bu nedenle risk içeren tüm komponentlerin kendi özelinde hata yapma olasılıklarını deklare edilmesi gerekiyor. Bu tarz emniyet gerektiren uygulamalarda TORK ürünleri kullanılabiliyor.   

TORK markalı solenoid vanalar, pnömatik ve elektrikli aktüatörler, küresel vanalar ve bunlarla birlikte kullanılan yön valfi, switch kutusu gibi cihazlarda da ATEX belgesi bulunuyor. TORK, ATEX belgesine sahip olan ürünler ZONE 1 sınıfa kadar olan uygulamalarda kullanılabiliyor. Bu genellikle tehlike gazların bulunduğu veya açığa çıkma tehlikesi olduğu ortamlar olarak sınıflandırılabilir.

PROSES ZİRVESİ’NDE SERGİLEYECEK

35 yıldır proses otomasyonu alanında kendi ürettiği ürünlerle hizmet veren TORK, geniş ürün gamı içerisindeki ürünlerini 22-24 Ekim tarihlerinde İstanbul-Yeşilköy’de gerçekleşecek olan Proses Zirvesi’nde sergileyecek.

https://www.smstork.com/