ST Endüstri Medya Grubu ve ST Proses Otomasyonu Dergisi’nin basın sponsorluğunu üstlendiği ve ProSCon markasının gerçekleştirdiği eğitim sona erdi. Farklı sektörlerden birçok profesyonel ismin katıldığı eğitim kapsamında dünyadaki örnek uygulamalar ele alınırken hazırlanan workshoplar ve oyunlaştırma uygulamaları ile katılımcılar eğitimin içine dahil edildi. Savunma sanayi, Petro-kimya, gıda ve kimyasal depolama terminalleri gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ise eğitimle ilgili görüşlerini ST Endüstri Medya ile paylaştı. 

SOLVENTAŞ ÇEVRE MÜHENDİSİ HASAN EMRE AYDIN 

Solventaş’ta Çevre Mühendisi olarak görev alıyorum. Solventaş Teknik Depolama Tesisi, birçok kimyasalar grubun depolandığı bir tesistir. ProSCon’un düzenlediği eğitime ilk kez katıldım. Beklentilerimi karşılayan bu eğitim kapsamında amacımız düzenlenen workshoplarda farklı bir bakış açısı kazanıyoruz. Zaten bu eğitime katılmamın en önemli amacı bu. Çünkü belli bir süre sonra kişiler işletme körlüğü yaşayabiliyor. Farklı sektörlerden farklı çalışanların bilgilerini, tecrübelerini konuşma fırsatı doğuyor. Şu anda ağırlıklı olarak değişim yönetimi üzerinde çalışıyoruz. Birçok tesiste bu yönetim uygulanamıyor. Biz ilk adımımızı attık ve uygulanabilirliğini başlattık. Daha farklı neler yapabileceğimizin üzerinde duruyoruz. Güvenlik yönetim sistemini daha sağlam bir temel üzerine kurmayı hedefliyoruz. 

ÜSTADLAR EĞİTİM DANIŞMANLIK İŞ GÜVENLİĞİ YILMAZ ŞENOĞLU

Üstadlar Eğitim Danışmanlık şirketinde İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışıyorum. İş Güvenliği, Proses Güvenliği ve Çevre Güvenliği konularını birbirinden ayıramıyorsunuz. Proses Güvenliği konularında temel bilgilerimiz bulunuyor. Bu bilgileri derinleştirmek, değişen dünyada güncel trendleri takip edebilmek adına bu eğitime katılım sağladık. 

OPET PETROLCÜLÜK A.Ş. İŞ GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRÜ ŞİRİN DENİZ 

Opet Petrol’de İş Güvenliği Koordinatörü olarak çalışıyorum. Opet Petrol İş Güvenliği Proses Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında bilgilerimi tazelemek, yeni bilgiler edinmek için eğitime katıldım. Akaryakıt sektörü çok tehlikeli bir alan ve her zaman endüstriyel kaza olma riskiyle karşı karşıyayız. Mevcut çalışmalarımız bulunuyor. Proses Güvenliği alanında farklı konularda ProSCon ile daha önce çalıştık. Şimdi ise 20 element konusunun içeriğine girerek kendi sistemimize uyarlamayı planlıyoruz. Sistemi iyileştirmek ve güncellemek adına bu tarz eğitimlere katılmaya devam ediyoruz.

SOLVENTAŞ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI SELMEN KAŞIKÇI 

Solventaş firmasında 6 yıldır İş Güvenliği Uzmanı olarak görev yapıyorum. ProSCon eğitimine tavsiye üzerine katılım gösteriyorum. ProSCon firması ile daha önce çalışma imkanımız olmuştu. Kariyerimde hep var olan Proses Güvenliği konusuna daha fazla ağırlık vermek amacıyla bu eğitimlere katılmak istedim. Kariyer planlamamla eş değer gittiği için güncel gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak istedim.  

OPET PETROLCÜLÜK A.Ş. HALİL ŞEKER

Opet Petrolcülük A.Ş.’de 11 yıldır Emniyet, Çevre ve Kalite bölümüyle ilgili çalışıyorum. Tesisimizde hali hazırda kullandığımız güvenlik yönetim sistemimiz bulunuyor. ProSCon firması ile de uzun yıllardır çalışıyoruz. Bu eğitimlere hangi alanlarda iyileştirmeler yapabileceğimizi, hangi konulara ağırlık verebileceğimizi öğrenmek için katıldık.