ST Endüstri Medya Grubu ve ST Proses Otomasyonu dergisinin basın sponsorluğunu üstlendiği ve ProSCon markasının gerçekleştirdiği eğitim sona erdi.

Sektör profesyonellerini bir araya getiren organizasyon kapsamında hem dünyadaki önemli örnekler konuşuldu hem de workshoplarla katılımcılar eğitimin içine dahil edildi. Kimya, petro-kimya, ilaç gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ise hem sektör hem de eğitimle ilgili görüşlerini ST Endüstri Medya ile paylaştı. 

Akkim Kimya Proses Emniyeti Mühendisi Tuba Kahya 

Akkim Kimya’da 5 senedir üretimde görev alıyordum. Son üç aydır da Proses Emniyeti Mühendisi olarak görevime devam ediyorum. Tesislerimizde çok fazla kimyasal üretimi ve çeşidi bulunuyor. O yüzden her tesisin kendine has farklı tehlikeleri bulunuyor. Bu sebeple hem yasal zorunluluklarına uygunluk hem de işçilerin güvenliği açısından kritik kimyasallar üretiyoruz ve kullanıyoruz. Fabrikamızı, derin çalışmaların yapıldığı önemli bir platform olarak görüyoruz. Proscon eğitimine katıldık çünkü ben işin üretim, bakım ve yatırım alanında risk değerlendirmesini yapan taraftaydım. Şimdi ise Proses Emniyeti bölümünde görev aldığım için daha çok yönetim sistemleri tarafını incelemek istedim. Bu eğitim sayesinde tüm sisteme kuşbakışı bakabileceğimi düşünüyorum. 

Roketsan Yönetici Mühendis Kurumsal Hizmetler Direktörlüğü ve Genel Sekreterlik Derya Çalışkan 

Roketsan’da 8 yıldır Çevre Mühendisi olarak çalışıyorum. Proses Güvenliği ile ilgili faaliyetlerin yürütülmesi ile ilgili görev yapıyorum. Biz, Roketsan Yönetim Sistemlerine ek olarak Proses Güvenliği Yönetim Sistemi kurulum çalışmalarına devam ediyoruz. Amacımız, Proses Güvenliği Yönetim Sistemini diğer sistemlerle entegre bir şekilde kurmayı hedefliyoruz. Tek tek tesislerimiz bünyesinde bu sistemi kurmayı planlıyoruz. Biz, Proscon firmasından danışmanlık faaliyeti alanında birlikte çalışıyoruz. Bu kapsamda Proscon’un düzenlediği eğitimlere katılıyoruz. 

MN Pharmaceuticals Çevre, Sağlık ve Güvenlik Uzmanı Elif Onaran 

Mustafa Nevzat İlaç firmasında Çevre, Sağlık ve Güvenlik Uzmanı olarak çalışıyorum. Kimyasallar ve ekipmanlar alanında proses emniyeti ile ilgili tüm konulara dikkat ediyoruz. Proses Güvenliği Yönetim Sistemi’ni yeni kuruyoruz. Bu sebeple bu alanla ilgili eğitim alıyoruz. Proscon firması ile ilgili çalışmalarımız devam ettiği için kendilerinin düzenlediği bu eğitime katılmak istedim. Eğitim kapsamında hem dünyada yaşanan örneklerin konuşulması hem de düzenlenen workshoplar sayesinde bilgilendirici bir çalışma oluyor.