Halıcı Group tarafından anahtar teslim olarak hayata geçirilen Çerkezköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi projesi, karbon, azot ve fosfor gibi kirleten maddelerin giderimi sağlayarak diğer arıtma tesisleriyle birlikte Ergene Nehri’ni ve bağlantılı olarak Marmara Denizi’ni kirlilikten kurtarıyor.

Tesis, evsel nitelikli atık suların ileri biyolojik ve mekanik arıtma yöntemleriyle fiziksel kirleticilerin yanı sıra karbon, azot, fosfor gibi kirleticilerin giderilmesini sağlıyor ve uluslararası standartlara uygun olarak doğaya deşarjını gerçekleştiriyor.

Şirketin ürün, mühendislik ve teknik destek hizmetlerini tek bir noktadan sunduğu sistem mimarisi şu bileşenlerden oluşuyor: 2 x PLC Yedekli Sistem; Scada data point: 20.000, 18x Remote I/Q, Yedekli Proses Scadası, Raporlama Sistemi.

Tesis, günlük 52 bin 800 metreküp kapasitesiyle toplamda 230 bin kişilik nüfusa hizmet veriyor.

PROJELERİYLE ATIKSU GİRİŞİNİ ÖNLÜYOR

Bu alanda firmanın diğer hayata geçirdiği projeler arasında; Büyükçekmece İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Çanta İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi bulunuyor.

Büyükçekmece’deki tesisin devreye alınmasıyla, önemli bir içme suyu kaynağı olan Büyükçekmece Gölü kirlilik riskinden büyük oranda kurtarıldı ve Marmara Denizi’ne bölgeden kaynaklı atıksu girişi sona erdi.

Silivri’de bulunan diğer tesisin hayata geçirilmesiyle de, Çanta Deresi aracılığıyla bölgeden Marmara Denizi’ne gelen atıksu girişi son buldu.

www.halici.com