Özel proses teknisyenleri tarafından tasarlanan Fluke 729 Otomatik Basınç Kalibratörü ile daha hızlı, sade ve hassas test sonuçları sağlanır. Aynı zamanda başlangıç ve bitiş basınç değerlerini, test noktası sayısını ve tolerans seviyesini yazarak belgelendirir.

Entegre HART iletişimi kapasitesi, HART verici mA ayarlarını, hafif HART yapılandırmasını yapma ve uygulanan %0 ve %100 değerlerine ayarlama olanağı sunar. Her yerde ve şartta verim alabilmek için tasarlanmıştır:

Otomatik kontorl ve basınç oluşturma 300 psi (20 bar, 2 MPa). Girilen basınç değerini 729, istenen basıncı otomatik olarak pompalar. Bir test şablonu girdiğinizde otomatik olarak bu değere pompalar ve bir çok noktalı basınç kalibrasyonu testi belgelendirir.

Kalibrasyon belgeleme vericiler ve anahtarlar için tanımlanmış şablonlar kullanma. Bitiş ile başlangıç test basınçlarını ve test noktası sayısını yazın. Kalacak işlemleri yaparak uygulanan basıncı, ölçülen mA'yı ve her test noktası için hata yüzdesini belgeler ve renkli grafik ekranda tolerans testi sonuçlarını kırmızıyla gösterilir.

Dahili otomatik ince basınç ayarı borulardaki ve test kurulumlarındaki küçük kaçakları telafi etmeye yardımcı olur. Oluşacak fireleri telafi etmek için verniye skalasını manuel olarak çevirmeye gerek yoktur; böylece manuel pompalama zorluğu ve test ayarlarının manuel ince ayarını yapma ihtiyacı ortadan kalkar.

HART iletişimi HART basınç vericilerin mA çıkış ayarlarını, uygulanan değer ayarlarını ve sıfır basınç ayarlarını yapma imkanı sağlar. Bununla birlikte verici etiketini, ölçüm birimlerini ve aralığını değiştirme gibi küçük yapılandırma işlemlerini yapabilirsiniz. Desteklenen diğer HART komutları arasında sorun giderme için sabit mA çıkışlarını ayarlama, cihaz yapılandırmasını ve değişkenlerini okuma ve cihaz tanılama bilgilerini okuma yer alır.

Verici çıktılarındaki mA sinyallerini ölçer, mA sinyalleri kaynaklama ile simüle etme işlemlerini gerçekleştirir I/P'lerin ve diğer devre aygıtlarının test edilmesi için tasarlanmıştır. Kontrol sisteminden ayrı bağımsız testlerde vericileri test etmek ve vericilere güç sağlamak için 24 V devre güç kaynağı içermektedir.

Portatif ve sağlam tasarımı ve 3 yıl garantisi sayesinde 729 ile daha en başta, diğer birçok basınç kalibratöründen ayrılır. 1 metreden düşme testine dayanacak şekilde test edilmiştir. Bu durumlara karşı garantilidir ve bu sayede sahada cihaz kalibrasyonu çalışmasına hazırdır.

Fluke Connect®uyumluluğu kullanıcının Fluke Connect mobil uygulamasını kullanmak sureti ile uzaktan izleme yapmasına ve hem basınç ölçümlerini hem de kayıt etkinliklerini yönetip saklamasına imkân sağlar. Aynı zamanda ShareLive™ video aramalarını ve e-posta kullanarak ölçümleri paylaşma.

Sıcaklık değerlendirmesi Denetim aktarımı kalibrasyonu gerçekleştirmek için isteğe bağlı 720RTD probu ile sıcaklık ölçümü kolaylıkla sağlanır.

Basınç ölçüm Farklı basınç ölçüm aralıkları ya da çözünürlükleri gerektiğinde, eski 700 Serisi ve yeni 750 Serisi basınç modülleriyle basınç ölçümü.

Çoklu dil destek seçeneği HART cihaz tanımlamaları ve protokolü uyarınca HART iletişimi komutları sadece İngilizce dilindedir.

Yarı sert taşıma kutusu Saha çalışmaları için tasarlanmıştır ve kutuda sahada basınç kalibrasyonu yapmak için gereken hortumları, bağlantı parçaları ile küçük el aletlerini koymak için yer bulunur.