Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirilen finansal sonuçlara göre, Polisan Holding'in kimya, liman ve gayrimenkul iştiraklerinin dahil olduğu konsolide sonuçlarla Holdingin yakaladığı gelir 1 milyar 969,3 milyon TL olarak kaydedildi. Polisan Kansai Boya’nın dahil olduğu kombine gelirler tarafında ise yakalanan rakam 3 milyar 557,8 milyon TL olarak gerçekleşti.

"ÜRÜN GAMIMIZLA GELİRLERİMİZİ ARTIRMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Geçtiğimiz yıla dair finansal sonuçlarla ilgili konuşan Polisan Holding CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu, enerji ve ham madde maliyetlerindeki artışın, tedarik zincirinde ve lojistikte yaşanan sorunların tüm dünyayı etkilediği 2021 yılında elde ettikleri başarıyı operasyonel verimlilik stratejilerine bağladı.

Yılın savaş gerilimi sebebiyle problemli başladığını kaydeden Hacıkamiloğlu, yaşanan tüm güçlüklere karşın mükemmellik ve operasyonel karlılık ilkesiyle iş süreçlerini yürütmeyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Boya tarafındaki güçlerini oldukça önemsediklerini belirten Hacıkamiloğlu, "2021'de yeni binasına taşınan Polisan Kansai Boya Ar-Ge merkezimizde inovasyona odaklanarak, Türkiye’nin, virüs ve bakterilere karşı etkili ilk iç cephe boyasını tüketicilerin beğenisine sunduk. Yurt dışı pazarlara yönelik ürünler geliştirerek ihracat gelirlerimizi artırdık. Buradaki duruşumuzu yeni çok fonksiyonlu ürün gamımız ile büyüterek devam ettireceğiz." dedi.

"POLİPORT'TA KAPASİTE ARTIRMA İMKANINA SAHİBİZ"

Kocaeli Körfez Bölgesi'nde konumlanan ve liman operasyonlarını yürüten Poliport’ta da yeniliklerin benzer hızla süreceğini aktaran Hacıkamiloğlu, geçtiğimiz sene başlattıkları dijital dönüşüm projeleri kapsamında "AION" liman otomasyon projelerini 1 Ocak 2022 tarihinde devreye aldıklarını belirtti.

Benzer şekilde Kuruyük iskelesinin 200 metrelik bölümünde başlattıkları onarım sürecini de yılın ilk çeyreğinde tamamlayarak hizmete alacaklarını Hacıkamiloğlu, Poliport liman sahasının arkasındaki alanda kapasite artırım yatırımlarına başladıklarını ve onaylanan ÇED raporu ile kapasitelerini 436 bin metreküpe ulaştırma imkanlarının olduğunu söyledi. Hacıkamiloğlu, "Poliport’ta, iltisak hakkı projemizle ticari demiryolu hattına bağlanmayı ve portföyümüzü, katma değerli, uçtan-uca hizmetler ile genişletmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

"KİMYADA YURT İÇİNE AĞIRLIK VERECEĞİZ"

Türkiye'nin yaklaşık 60 yıldır önde gelen kimya üreticilerinden biri olduklarının altını çizen Mehmet Hacıkamiloğlu, Türkiye'nin kimya ithalatı ile ihracatı arasında büyük bir makas bulunduğunu, daha fazla ve katma değerli ürün yatırımı ile Türkiye'ye daha fazla katkı sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Bu sebeple kimya tarafındaki yatırımlarda ağırlıklarını yurt içine verdiklerini bildiren Hacıkamiloğlu, temellerini 2021 yılında attıkları Sanayi 4.0 tabanlı yeni üretim tesislerini yakında hayata geçireceklerini aktardı.

Hacıkamiloğlu, "Yalıtım faaliyetlerinde kullanılan taş yünü için bağlayıcı olan ve mobilya sektörü tarafından da yoğun talep gören katma değerli fenol reçinesinde derinleşmeye devam edecek ve farklı sektörlere yönelik ürün portföyümüzü genişleteceğiz. Yapı Kimyasalları ürün grubumuzda, müşteri ihtiyaçlarına özel, değer zincirindeki paydaşlarımızın operasyonel doğal kaynak tüketimlerinin azalmasına katkı sağlayan çevre dostu çözümler sunmaya devam edeceğiz. Yunanistan’daki kimya yatırımız olan Polisan Hellas’ta da ürün ve hizmetlerimizle bölgenin tek granül pet üreticisi olmaya devam edeceğiz ve Balkan ülkelerine yapılan ihracat ile Euro bazlı gelirlerimizi daha da büyütme üzerine kurulu stratejimizi aynen sürdüreceğiz." diyerek yapacakları diğer çalışmaları özetledi.

"SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FAALİYETLERİNE ODAKLANACAĞIZ"

Polisan Holding CEO’su Hacıkamiloğlu son olarak da 2022 yılında katma değerli yeni ürün ve değer yaratma odaklı hizmetlere odaklanmanın yanında sürdürülebilirlik faaliyetlerine yoğunlaşacaklarını vurguladı.

VALTEK'TEN TOZ PATLAMASINA KARŞI ALINABİLECEK ÖNLEMLER VALTEK'TEN TOZ PATLAMASINA KARŞI ALINABİLECEK ÖNLEMLER

Sürdürülebilirlik politika ve uygulamalarına yönelik hayata geçirdikleri çalışmalar çerçevesinde Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) İklim Değişikliği Programı ve Su Güvenliği Programında notlarını "B-" seviyesine çıkardıklarını söyleyen Hacıkamiloğlu, devamlı iyileşme ile notlarını orta uzun vadede "A" seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Hacıkamiloğlu, kişilerin hayat kalitelerini yukarı taşımak adına eğitimden spora, kültür-sanattan çevreye her alanda sundukları desteklere devam edeceklerini sözlerine ekledi.