Petrokimya tesislerinde emisyonu azaltma, enerji verimliliğini arttırma ve sürdürülebilir seviyesini yükseltme amacıyla stratejik bir ortaklığa imza atıldı. Siemens Energy ve Linde Mühendislik, karşılıklı olarak tamamlayıcı portföylerinden ve yetkinliklerinden yararlanacak. Ayrıca teknolojilerini ve sundukları ekipmanları geliştirecekler. Çalışma planları arasında; tesislerin karbondan arındırma girişimlerine yardımcı olmak amacıyla yenilenebilir teknoloji ve enerji depolama gibi konular yer alıyor. 

“PETROKİMYA TESİSLERİNE DEĞER SAĞLANACAK”

Siemens Energy Endüstriyel Uygulamalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Thorbjoern Fors, "Düşük emisyonlu enerji sistemleri tasarlama ve inşa etme konusundaki deneyimimizin, Linde’nin buhar kırıcı teknolojisi ve ilave işleme kademelerindeki uzmanlığıyla birleşmesi, karbondan arındırma ve maliyetleri düşürme konusunda yoğun baskı altında olan petrokimya müşterileri için muazzam bir değer sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

“VERİM ÇÖZÜM İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM” 

Linde Mühendislik, Global Satış ve Teknolojiden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı John van der Velden ise iş birliğinin Siemens ve Linde’nin yıllardır süren güvenli iş ilişkilerinin üzerine inşa edildiğini aktararak, "Bu güçlü iş birliği sektörün daha sürdürülebilir, karlı bir geleceğe doğru ilerlemesine yardımcı olmak ve müşterilerimize etilen üretimi için daha verimli bir çözüm sunmak açısından önemli bir adımı temsil ediyor." dedi. (AA)