SAMSON AG’nin üzerinde yoğunlaştığı buhar sistemleri üzerine paket çözümler ve LNG ölçüm sistemleri konusunun bu yıl Samson Türkiye olarak kendilerinin de gündeminde olduğunu ifade eden Mahir Bağır, Kronhe Academy’nin 2019 yılı etkinliklerinde özel proses vanaları örneklemeleri ile Yüksek Basınç Kontrol Vanaları ve flashing-kavitasyon gibi kritik uygulama örneklerine de yer vereceklerini söylüyor.

2019 yılı için ne tür yenilikler Samson AG+ ve Samson Türkiye’nin gündeminde?

Bilindiği üzere SAMSON AG/Almanya’nın Türkiye iştiraki olan firmamız SAMSON A.Ş. 2015 yılı son çeyreğinde şuan ki İstanbul/Hadımköy tesislerine taşınmak suretiyle imalat ve kapasite anlamında yeterli bir alana sahip oldu, bununla birlikte Türkiye’de üretimine başladığımız yüksek basınç kontrol vanalarının yanı sıra ana kuruluşumuz SAMSON AG’nin üzerine yoğunlaştığı buhar sistemleri üzerine paket çözümler ve LNG ölçüm sistemleri bizimde gündemimizde. Bunun yanı sıra Almanya grup firmalarımızın üretimi olan bazı küresel ve kelebek vana üretimlerini ülkemizde yapabilmek adına görüşmelerimizi ve alt yapı çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Samson 2018’de pazara ne tür yenilik ve çözümler sağladı? Türkiye endüstrisi sizden neler talep ediyor?

Geçtiğimiz yıl itibariyle Türkiye tesisimizde ISO-8 sınıfında dizayn edilmiş “Temiz Oda”mızı devreye aldık ve burada imalatlara başladık, bu konuyu açmak gerekirse malum oksijen hatları gibi kritik proseslerde çalışan vanaların yağdan arındırma ve montaj işlemleri çok hassas ve belirli bir prosedüre bağlı çok spesifik uygulamalar, bu noktada geçmişte sadece ana kuruluşumuzun Frankfurt tesislerinde mümkün olabilen bu uygulamayı kendi tesisimiz için yeni bir yatırımla hayata geçirdik, burada ilgili vana parçalarının tümü özel bir makine içerisinde gerekli kimyasal temizliğe tabi tutulup yine el değmeden tam otomatik bir transport sistemi ile iklimlendirmesi ve ortam şartları bir nevi laboratuvar’ı andıran bir odada yine konusunda uzman ve sertifikalandırılmış personeller tarafından montaj ve test işlemeleri gerçekleştirilmektedir, montaj ve testleri tamamlanan vanalar yine özel bir paketleme ile son kullanıcıya sevk edilmektedir. Benzer şekilde müşterilerimizden bakım için gönderilen bu tip özel vanalar yine Temiz Oda’da işlem görmektedir. Bu açıdan bakıldığında bu uygulama ülkemizde ilk ve tek olma niteliğindedir diyebiliriz dolayısıyla bu tip vanaların sanayimizde günden güne daha yaygın olarak kullanıldığını göz önüne alırsak bu konuda dışa bağımlılığımızı en aza indirip ilgili taleplere çok daha hızlı cevap verebildiğimizi söyleyebilirim.

Yeni gereklilikler, çözümler ve uygulamaları Türkiye pazarına nasıl entegre ediyorsunuz? Bu konuda ne tür bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapıyorsunuz?

Bu noktada en etkin çalışma modellerimiz gerek kendi fabrikamızda gerekse müşterilerimizin fabrikalarında veya otellerde düzenlediğimiz seminerler, bire bir müşteri ziyaretleri, son kullanıcı saha eğitimleri, dergi reklam çalışmaları ve fuar katılımları şeklinde, burada en etkin bilgilendirme platformlarının başında gelenekselleşen Krohne Academy etkinliğimiz gelmekte.

Türkiye’de oldukça ilgi gösterilen ve tüm yıl boyunca son kullanıcı tarafından merakla beklenen Krohne Academy Etkinlikleri için geri sayım başladı. Etkinliğin gerçekleştiği ilk yıldan günümüze etkinliğe ilgi ve katılım konusunda nasıl bir gelişim yaşandı?

Malumunuz 2012 yılında Türkiye’de düzenleme başladığımız bu etkinliklere bu yılda partner firmalarımız Krohne ve Phoenix Contact ile devam edeceğiz. İlk yıllara nazaran katılımcı sayısı giderek artmakla birlikte etkinliğe olan pozitif ilginin de her geçen gün arttığını gözlemleyebiliyoruz, etkinlik sonrası misafirlerimizden gelen olumlu geri bildirimler de bizim bu çalışmalardaki motivasyonumuzu arttıran en önemli unsur.

Bu yıl farklı lokasyonlar ve konular söz konusu mu Academy Etkinlikleri için? Bu yıl ele alacağınız konuları ve fuaye alanında yer alacak ürünlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Bildiğiniz üzere her yıl farklı lokasyonlarda etkinliğimizi yapmaya gayret ediyoruz, genelde Mayıs ayı içerisinde yaptığımız etkinliğimizi bu yıl Nisan ayı içerisinde 3 etap olarak planladık, ilk olarak 11 Nisan’da Adana’da, bir sonraki hafta ise 16 Nisan tarihinde İzmir ve iki gün sonrası 18 Nisan tarihinde İstanbul Anadolu yakasında yapacağız. SAMSON olarak genel konu başlıklarımız yine Kontrol Vanası Temel esasları ve seçim kriterleri olmakla birlikte bu yıl özel proses vanaları örneklemeleri ile Yüksek Basınç Kontrol Vanaları ve flashing-kavitasyon gibi kritik uygulama örneklerine de yer vereceğiz.

Son kullanıcılar etkinlikten en çok neler bekliyorlar?

Genel itibariyle etkinliğimize katılan son kullanıcılarımızın beklentisi gün boyu süren bu seminerler sonrası bilgilerinin tazelenmesi, değişik uygulama örneklerinin paylaşılması ve benzer proseslerdeki çözüm örneklemelerinin yapılması gibi konular olduğunu söyleyebilirim. Özellikle farklı tesislerden gelen katılımcılarımızın seminerler esnasında kendi proseslerine yönelik yaptıkları örneklemeler, sorunlu durumlara yönelik üretilen çözümlerin paylaşılması ve organizatör firmalarımızın sunduğu çözüm önerilerinin son kullanıcılarımızın çok önem verdiği hususlar olduğunu söyleyebilirim. Umarım bu yıl da başarılı bir etkinlik yaparak ülkemiz sanayisinin gelişimine küçükte olsa bir katkı yapmış oluruz, ben bu vesile ile tüm son kullanıcılarımızı ve çözüm ortaklarımızı bu etkinliklerimize davet ediyorum.