Pulse Mühendislik’in danışmanlık hizmetlerinden anahtar teslim çözümlere kadar tüm hizmetlerinin detaylarını ve bilgi yoğun eğitim etkinliklerinin detaylarını Onur Akgün ile gerçekleştirdiğimiz röportajla okurlarımız adına dergimize taşıdık.

Pulse Mühendislik’in faaliyetleri nelerdir?

Pulse Mühendislik olarak amacımız sadece makine ve ekipman ithalatı yapan temsilci firma olmak değil. Müşterilerimize komple çözüm sunmak, işlerin başlangıcında danışmanlık hizmetleri vererek, mühendislik, saha işleri, devreye alma ve bakım aşamalarında da destek olmak nihai hedefimizdir.

Kendimizi müşterilerimizin yerine koyarak, hizmetlerimize en güvenilir çözümleri ve teknolojik ürünleri sağlıyoruz. Ekipman üreticileri ve sektör ile yakın ilişkiler kurarak doğru çözümler ve doğru ürünleri tedarik ediyoruz. Verdiğimiz eğitimler ile sektörde bilinmeyen güvenlik uygulamalarını ve korunma yöntemlerini anlatarak farkındalığı ve güvenlik kültürünü yükseltmeyi hedefliyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını dinlemek için her türlü gayreti gösterip her biri için neyin önemli olduğunu anlamaya çalışıyoruz.

Mühendislik ve danışmanlık çalışmalarınızı özetleyebilir misiniz?

Alanımızda dünyanın lider firmalarında uzun yıllar çalışmış ve Proje Yönetimi tecrübesi kazanmış ortaklarımızla kurduğumuz markamızla, müşterilerimiz için doğru, verimli ve güvenilir çözümler sunuyoruz. Proses güvenliği ve patlamadan korunma alanında kendi alanlarında lider olan Avrupalı partnerlerimiz Rembe, Fauske ve Safe-Ring ile müşterilerimize en güvenilir çözümleri üretiyoruz.

Temel işlerden detay mühendisliğe kadar, müşterimizin yeni projelerinde mühendislik işleri için destek veriyoruz. Deneyimli kadromuz ve partnerlerimizin deneyimli mühendisleriyle proses güvenliği ve patlamadan korunma alanlarında ihtiyaçlarının ne olduğunu belirleyerek, sahada gerçekleştirdiğimiz güvenlik analizi sonrası ekipman ve mühendislik çözümleriyle müşterilerimizin her zaman yanındayız.

Ekipman tedariki kısmında neler sunuyorsunuz müşterilerinize ve sahaya?

Pulse Mühendislik olarak müşterilerimize doğru ve güvenilir ürün seçimlerinde ve montaj işlerinde deneyimlerimizi sunarak onların en güvenilir seçimi yapmalarına destek oluyoruz. Pulse Mühendislik olarak, endüstriyel tesislerde üretim prosesinin doğasından kaynaklanan yada mühendisliğe dayalı tasarım hatalarından kaynaklanan ve büyük bir endüstriyel kazaya yola açabilecek alanlar için önerilerimiz ve ekipman seçimleriyle destek sağlıyoruz.

Doğru ekipman seçimine ve gerekli mühendislik çözümlerine karar verildikten sonra deneyimli lojistik ve gümrük partnerlerinin yardımıyla teslimatın müşterinin fabrikasına ulaştırılmasını garanti ediyoruz. Teslimat müşterimizin sahasına ulaşana kadarki tüm aşamaların takibini gerçekleştiriyoruz. Tüm bu tedarik hizmetlerimizin yanı sıra yine müşterilerimize yedek parça tedariki de sağlıyoruz.

Ürün grupları için partnerlik yürüttüğünüz alanında uzman markaları tanıyabilir miyiz?

Öncelikli uzmanlığımız proses güvenliği ve patlamadan korunma olduğu için Rembe GmbH markamız ile başlamak isterim. Rembe, proses güvenliği ve patlamadan korunma konularında uzmanlaşmış bir firmadır. Almanya’da yer alan üretim, ar-ge ve test merkeziyle, 140 kişiden fazla çalışanıyla, yaratıcı yetenek ile üst düzey kaliteyi birleştiren bir aile şirketidir.

Ürün çeşitliliği standart ürünlerden yüksek teknolojik çözümlere, tüm uygulama ve endüstrileri kapsar. Rembe’nin sahip olduğu tecrübe tüm dünyadaki endüstriyel uygulamaları sayesinde her geçen gün artmaktadır. En düşükten en yüksek basınçlara kadar algılama teknolojisi, yazılım, standartlaştırma, danışmanlık, Ar-ge ve prototip hazırlama yetkinliklerine sahiptir.

Rembe GmbH; proses güvenliği, patlamadan korunma teknolojileri alanlarındaki çözüm ortağımızdır. Bu ürünler için öncelikli hedef sektörlerimiz gıda, kimya ve ilaç’tır. Ayrıca Rembe, metal, enerji, ağaç ve çeşitli makine sektörlerine de çözüm sunmaktadır.

Diğer partnerimiz, proses ve çevre güvenliği alanında son teknoloji bir ürün sunan Safe-Ring markasıdır. Herhangi bir sebepten dolayı contalarda kaçak olduğunda hattaki basınçlı tehlikeli sıvılar flanşlardan dışarıya doğru fışkıracaktır. Çalışan ve çevre güvenliği için flanşlar uygun bir ekipman ile korunmalıdır. Safe-Ring yenilikçi difüzör teknolojisiyle fışkırmaları önler, tehlikeli kaçak sıvılar yere doğru damlayarak tahliye edilir.

Boru hatlarındaki flanş bağlantıları özellikle zehirli, yanıcı veya kostik sıvıların taşındığı durumlarda büyük tehlike kaynaklarıdır. Yüksek sıcaklıktaki basınçlı buhar ve gaz hatları da aynı tehlikeleri içerir. Contanın hasar gördüğü durumlarda 40 metrelik bir çapa kadar tehlikeli bölge oluşabilir. Bu tehlikeli bölgeyi minimuma indirmek için flanş bağlantılarının uygun bir ekipmanla korunması gerekmektedir. Ayrıca safe-ring ATEX kapsamında zone olarak nitelediğimiz tehlikeli alanda, o bölgenin yarıçapını düşürerek, alandaki ekipman yatırım maliyetinizin de düşmesini sağlayacaktır.

Yine proses güvenliği alanında lider firmalardan biri ve partnerimiz olan Fauske & Associates, LLC ile, test, mühendislik ve yazılım hizmetleri ile başta kimya, endüstri ve nükleer sektörü olmak üzere pek çok sektörde güvenilir çözümler sunuyoruz.

Fauske, nükleer testler, kimyasal&endüstriyel testler, yanıcı toz tehlike analizleri (DHA), dinamik&mekanik analizler olmak üzere test merkezinde kendi tasarladığı yazılım programları ile güvenilir sonuçlar sunarak destek sağlar. Fauske & Associates, LLC tesisinizdeki risk maruziyetinizi değerlendirmenize yardımcı olmak için yanıcı gaz, buhar ve katılar için alevlenebilirlik potansiyeline bağlı karakterizasyon testleri gerçekleştirmektedir ve Pulse Mühendislik bu süreçleri sizin için en iyi şekilde yönetir.

Anahtar teslim çözümleriniz nelerdir?

Uzman kadromuz ile bu alanda müşterilerimize sahada çözümler sunabiliyoruz. Daha önceki projelerden kazanmış olduğumuz tecrübeler ile ekipman kurulumları ve devreye alma işlerini yine uluslararası standartlara uygun olarak yürütülmesi esasına dayalı olarak müşterilerimize destek sağlıyoruz.

Anahtar teslim proses ekipmanları tedarikinde Coperion K-Tron firmasının temsilcisiyiz. Coperion K-Tron toz ürün prosesleri için proses otomasyonu, ekipmanlar, sistemler ve çözüm hizmetleri sunan dünya çapında lider bir firmadır. Coperion K-Tron toz proses sistemlerinde kullanılan besleyiciler, pnömatik taşıma sistemi ekipmanları, kontrol sistemleri ve dijital tartım ekipmanları üretir. Coperion K-Tron plastik, kimya, gıda ve ilaç endüstrilerinde besleme, tartım, mekanik ekipman ve kontrol teknolojilerinde 100’den fazla patente sahiptir.

Proje yönetim sürecinde en büyük amaç güvenlik arttırıcı ve koruyucu çözümler sunarak ve uygulamaları kolaylaştırarak müşterilerimizin daha güvenli bir tesiste çalışmalarını sağlamak ve güvenli bir gelecek hayallerine yardımcı olabilmektir.